Sondaj CURS despre alegerile prezidentiale: Iohannis are o cota zdrobitoare. Dragnea pierde mult teren si e depasit de Tariceanu

Duminica, 08 Iulie 2018, ora 13:57
1384 citiri
Sondaj CURS despre alegerile prezidentiale: Iohannis are o cota zdrobitoare. Dragnea pierde mult teren si e depasit de Tariceanu
Foto: Captura YouTube

Cel mai nou sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) arata ca, daca maine ar fi alegeri prezidentiale, Klaus Iohannis ar iesi invingator cu o cota zdrobitoare.

Mai concret, actualul sef al statului ar fi reales de 43% dintre cei care au participat la sondajul aferent lunii iunie, citat de Stiripesurse.ro.

Fata de editia precedenta a cercetarii de piata, Iohannis a crescut cu 4%.

Seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, ar fi votat de 22% dintre intervievati, stagnand astfel in preferintele alegatorilor.

Totusi, partenerul sau de alianta, social-democratul Liviu Dragnea, a coborat de la 22% la 12%.

In plus, fostul premier Dacian Ciolos, liderul partidului Miscarea Romania Impreuna (MRI), a crescut de la 4% in aprilie la 10% in iunie.

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc in perioada 23 iunie - 1 iulie, pe un esantion national de 1067 de persoane, avand o eroare statistica de +/- 3%, la un nivel de incredere de 95%.

Centrul de Sociologie Urbana si Regionala SRL are mai multi actionari, printre care Dorel Abraham (30,15%), care e si presedinte, Nica Augustin Stoica (13,2%) si Mircea Petru Capros (10%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sondaj alegeri prezidentiale, #sondaj curs alegeri prezidentiale , #Stiri Guvern