Sorin Grindeanu: Nu imi dau demisia! Dragnea a pus presiune pe propriul Guvern pentru a avea toata puterea

Joi, 15 Iunie 2017, ora 00:00
1098 citiri
Sorin Grindeanu: Nu imi dau demisia! Dragnea a pus presiune pe propriul Guvern pentru a avea toata puterea
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, miercuri seara, ca nu isi da demisia din functie, contrazicandu-l astfel pe presedintele PSD, Liviu Dragnea. Anterior, acesta din urma a anuntat demisia tuturor ministrilor.

"Nu-mi dau demisia. Si sa va spun si de ce. Am obligatia sa ma port responsabil fata de Romania si fata de partidul din care fac parte. Este Guvernul Romaniei, nu al CEx-ului.

Imi voi da demisia cand presedintele Iohannis, dupa consultari cu partidele, va numi un premier de la PSD", a spus Grindeanu.

De asemenea, premierul l-a acuzat pe seful social-democratilor ca vrea sa detina toata puterea.

"Mi-a fost foarte greu sa inteleg de ce dl Dragnea si alti oameni au vorbit la televizor despre remanieri. Mi-a fost foarte greu sa inteleg de ce trebuie sa pui presiune pe ministrii pe care tot tu i-ai pus tu acolo. Nu am gasit alt raspuns, decat unul singur - dorinta unui singur om de a avea toata puterea", a explicat Grindeanu.

Acesta a mentionat ca i s-a propus sefia mai multor institutii ale statului ca sa isi dea demisia sau chiar sa faca parte din viitorul Guvern - pe o functie de ministru sau de viceprim-ministru.

De asemenea, premierul a mentionat ca, daca ar da timpul inapoi, ar accepta din nou functia, dar in alte conditii: "Unul dintre motivele pentru care am cerut demisia dlui Liviu Dragnea in CEx a fost ca toata echipa guvernamentala a fost numita de dl Dragnea. N-as mai accepta asa ceva".

Citeste care au fost declaratiile si cum au decurs evenimentele miercuri, in cea mai lunga si grea zi pentru Guvern si pentru PSD din acest an

Declaratiile sale au fost facute in cadrul unei conferinte de presa in care a repetat ca a conditionat demisia sa de promisiunea ca presedintele Klaus Iohannis ar numi un alt premier de la PSD. Insa Grindeanu nu a fost intrebat de jurnalisti si de ce se teme ca nu ar fi nominalizat de catre seful statului un prim-ministru social-democrat si, in acest caz, de la ce alta formatiune ar putea proveni.

Anterior, Liviu Dragnea a declarat miercuri seara, dupa sedinta PSD, ca a luat act de anuntul prim-ministrului Sorin Grindeanu ca-si va da demisia. Apoi, insa, a revenit asupra declaratiei si a recunoscut ca nu poate afirma sigur ca premierul a renuntat la functie.

Ati putut urmari in format LIVE TEXT declaratiile prim-ministrului Sorin Grindeanu:

- Le multumesc tuturor romanilor pentru sustinere. Le multumesc primarilor si membrilor PSD care m-au sunat si mi-au trimis mesaje. Si le multumesc s ...citeste mai departe despre "Sorin Grindeanu: Nu imi dau demisia! Dragnea a pus presiune pe propriul Guvern pentru a avea toata puterea" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grindeanu Dragnea putere, #Sorin Grindeanu demisie Guvern, #Sorin Grindeanu sedinta PSD, #Grindeanu evaluare Guvern, #PSD evaluare Guvern Grindeanu, #Grindeanu declaratii Dragnea, #Grindeanu replica Dragnea , #Stiri Guvern