Sorin Minea: Guvernul ar trebui sa scada impozitele pe salarii, nu sa creasca salariul minim

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 16:29
2274 citiri
Sorin Minea: Guvernul ar trebui sa scada impozitele pe salarii, nu sa creasca salariul minim

Sorin Minea, unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori de pe piata romaneasca a mezelurilor, este de parere ca Guvernul n-ar trebui sa mareasca salariul minim la 800 de lei ci, dimpotriva, ar trebui sa scada impozitele pe salarii.

"Parerea noastra este una si aceeasi si a ramas neschimbata: salariile se negociaza la nivel de unitate, nu se negociaza la nivel de Guvern", a declarat pentru Business24 Sorin Minea, presedintele Romalimenta si actionarul producatorului local de produse din carne Angst.

Guvernul a decis ca salariul minim pe economie va ajunge, intr-o prima faza, la 750 de lei, de la 1 februarie 2013, urmand sa creasca pana la 800 de lei, incepand cu luna iulie, potrivit informatiilor RTV.

"Guvernul poate sa negocieze salariile bugetarilor. Salariile din industrie, in mod normal, le negociem noi, iar cei care sunt acolo, la taclale, din pacate pentru ei nu cred ca ma reprezinta in vreun fel", a spus Sorin Minea.

Intrebat in ce fel ii vor fi afectate afacerile, daca se va mari salariul minim pe economie la 800 de lei, Sorin Minea a spus ca "depinde cum se va interpreta".

"Noi avem experienta in negociere. In general, cresterea salariului minim, duce la cresteri salariale per total".

Potrivit omului de a faceri, salariul minim pe economie ar trebui corelat cu productivitatea, care anul trecut nu a inregistrat cresteri ci, dimpotriva, scaderi.

"Cei care au spus ca trebuie corelat cu productivitatea sunt cei care au spus o chestie inteligenta. Fiecare firma isi face chestia asta intern. Eu nu simt nevoia ca Guvernul sa-mi spuna care este salariul", a declarat antreprenorul.

"In mod normal, ar trebui scaderea impozitelor pe salarii, nu marirea salariului minim".

Afacerile lui Sorin Minea s-au ridicat in 2011 pana la aproximativ 48 de milioane de euro.

#Sorin Minea salariul minim pe economie, #marire salariu minim , #Stiri Guvern