Split TVA intra in Camera Deputatilor, unde se va lovi de 5.000 de amendamente ale USR

Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 07:31
1955 citiri
Split TVA intra in Camera Deputatilor, unde se va lovi de 5.000 de amendamente ale USR
Foto: Arhiva Ziare.com

Ordonanta de urgenta privind TVA Split se afla pe ordinea de zi a sedintei de marti a Comisiei de Buget-Finante a Camerei Deputatilor.

USR intentioneaza sa determine respingerea actului normativ prin tergiversarea dezbaterilor, depunand in acest sens peste 5.000 de amendamente.

Senatul a adoptat, pe 31 octombrie, proiectul de lege de aprobare a ordonantei 23/2017 privind plata defalcata a TVA, pentru a se aplica doar companiilor aflate in insolventa sau care inregistreaza intarzieri la plata TVA.

2017.

Proiectul a provocat opozitia in Senat a PNL, PMP si USR carora li s-a alaturat si UDMR. Opozitia a reclamat faptul ca plata defalcata a TVA nu va duce la reducerea evaziunii fiscale, in schimb va crea dificultati suplimentare companiilor aflate deja in insolventa.

Obiectii au venit chiar si din partea unor oficiali ai Puterii. "Nu am argumente logice sa sustin un mecanism nou vizavi de split TVA. Este poate o alternativa taxarea inversa care se practica la nivel european, care aduce zona de evaziune zero, elimina problema de colectare... Sunt solutii care pot fi discutate si aplicate", declara recent presedintele Comisiei de Buget-Finante a Senatului, social-democratul Eugen Teodorovici.

Filibuster de la USR

In perspectiva dezbaterilor din Camera, deputatii USR au depus, vineri, 5.000 de amendamente impotriva ordonantei Split TVA si precizeaza ca acestea vor fi retrase numai daca majoritatea parlamentara va respinge ordonanta sau daca va face masura optionala.

Formatiunea critica masura TVA Split, motivand ca investitiile straine vor evita Romania, ca romanii cu potential vor pleca in continuare din tara, iar economia va fi dominata de o mana de mari corporatii care isi permit sa faca fata birocratiei si costurilor fixe.

In schimb, liberalii vor solicita respingerea OUG in Camera Deputatilor, care este forul decizional, Ludovic Orban atragand atentia ca depunerea unui numar mare de amendamente pentru a prelungi dezbaterile nu este solutia, intrucat, daca ordonanta nu este respinsa, isi produce efectele de la 1 ianuarie.

Citeste mai departe despre "Split TVA intra Camera Deputatilor, unde se va lovi de 5.000 de amendamente USR" pe Ziare.com.

#TVA Split Camera Deputatilor, #TVA Split USR amendamente , #Stiri Guvern