Statul a pregatit 486 milioane de lei nerambursabili pentru firmele mari

Marti, 31 Iulie 2012, ora 18:26
1432 citiri
Statul a pregatit 486 milioane de lei nerambursabili pentru firmele mari

Ministerul Economiei a incheiat 16 contracte de finantare nerambursabila, in valoare de 486 milioane lei, in cadrul programului de sustinere a investitiilor productive realizate de firmele mari.

Contractele au fost semnate de ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu, in perioada 9 - 27 iulie, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Valoarea maxima eligibila nerambursabila, acordata din fonduri publice (Fondul European de Dezvoltare Regionala si buget de stat), este de 154,56 milioane de lei.

"Prin implementarea acestor proiecte se vor crea 1.925 locuri de munca, iar finalizarea lor va contribui la dezvoltarea investitiilor productive ale beneficiarilor si la cresterea competitivitatii societatilor prin cresterea cifrei de afaceri si a exporturilor", se mentioneaza in comunicat.

Contractele sunt incadrate in POS CCE axa prioritara 1 - "Un sistem de productie inovativ si eco-eficient", operatiunea - "Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile destinat intreprinderilor mari".

Beneficiarii sunt firmele Electroarges - Curtea de Arges, Taparo din Tg. Lapus, Rematholding CO din Bucuresti, Mechrom Industry Maracineni, Flaro Prod Sibiu, Rus Savitar Dumbravita, Izometal Magellan Timisoara, Artifex Focsani, Omco Romania din Iasi, Vae Apcarom Buzau, Zez Zollner Satu Mare, Viking Profile Filipestii de Padure, Trotustex Bacau, CML Innivative Technologies Sibiu, Guhring Sibiu, Hella Romania din Timisoara.

#finantare nerambursabila firme mari Romania, #finantare nerambursabila companii Romania , #Stiri Guvern