Strategia energetica a Romaniei va fi lansata vineri in dezbatere publica

Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 09:44
1469 citiri
Strategia energetica a Romaniei va fi lansata vineri in dezbatere publica
Foto: wall-street.ro

Strategia energetica a Romaniei va fi transmisa joi seara tuturor presedintilor de partid urmand ca vineri documentul sa fie lansat in dezbatere publica, a anuntat joi ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, in cadrul unei conferinte de presa.

"Am aici cu mine Strategia Energetica a Romaniei, partea I si partea II, asa cum am promis si pe care maine (vineri - n.r.) o vom lansa in dezbatere publica. In aceasta seara (joi - n.r.) voi transmite acest document presedintilor tuturor partidelor pentru ca raman consecvent obiectivului pe care l-am anuntat inca de la investitura mea, de a incerca sa revizuiesc strategia energetica printr-un consens politic cat mai larg, transmite Agerpres.

Documentul elaborat fara costuri, fara consultanti externi, elaborat cu resurse umane proprii din departament, in principal, prezinta o radiografie a starii sistemului energetic romanesc, prezinta o radiografie a angajamentelor asumate de Romania ca stat membru al Uniunii Europene, prin acorduri internationale", a spus Razvan Nicolescu.

Ministrul a afirmat ca va fi lansat un set de intrebari si ca asteapta participanti, de la toate partidele politice, sa lucreze la etapa finala a proiectului, etapa in care vor fi prezentate scenariile de dezvoltare si politicile pe care Romania urmeaza sa le implementeze in urmatorii 20 de ani.

Razvan Nicolescu a precizat ca documentul va fi disponibil, pentru comentarii, vineri, pe site-ul Departamentului si ca asteapta sugestiile, criticile si recomandarile tuturor partilor interesate.

La inceputul lunii noiembrie a acestui an, ministrul delegat pentru Energie arata ca obiectivul principal din strategie vizeaza asigurarea securitatii energetice a Romaniei.

"Romania are sansa ca, in 2020, sa fie a doua tara, dupa Danemarca, ce va produce mai multe resurse de energie primara decat va consuma. Acest lucru ii va conferi tarii noastre un rol strategic regional", a afirmat ministrul la vremea respectiva.

Potrivit acestuia, al doilea obiectiv important al strategiei este asigurarea unor preturi competitive la energie iar al treilea este cel legat de protectia mediului.

#strategie energetica Romania, #strategie energetica lansata dezbatere , #Stiri Guvern