Succesoarea lui Merkel cere social-democratilor din Germania sa taxeze PSD

Vineri, 22 Martie 2019, ora 15:54
909 citiri
Succesoarea lui Merkel cere social-democratilor din Germania sa taxeze PSD
Foto: Arhiva Ziare.com

Sefa conservatorilor germani (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, cere Partidului Social Democrat din Germania (SPD) sa "taxeze" social-democratii din Romania.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care Annegret Kramp-Karrenbauer a aparat modul in care Partidul Popular European (PPE) trateaza partidul populist de dreapta din Ungaria, Fidesz, scrie DW.

"Ne indoim cu totii ca Fidesz reprezinta valorile si principiile PPE", a declarat sefa CDU intr-un interviu acordat publicatiei germane Der Spiegel.

Ea a afirmat ca, totusi, ar trebui sa i se mai dea inca o sansa, insa "cu siguranta, ultima".

Potrivit sursei citate, social-democratii, verzii, ecologisti si liberalii din Germania au criticat decizia PPE prin care s-a evitat excluderea Fidesz si i-au acuzat pe conservatori ca ar continua sa-l protejeze pe Viktor Orban.

In replica, sefa CDU a cerut SPD "sa devina activi pe plan european impotriva partidului lor sora din Romania, PSD".

"Noi am facut un prim pas, acum ceilalti ar trebui sa urmeze exemplul nostru", a adaugat Annegret Kramp-Karrenbauer. Ea a mai spus ca PSD si liderul partidului, Liviu Dragnea, sunt, de asemenea, acuzati de autoritarism si coruptie.

Amintim ca Partidul Popularilor Europeni a decis, miercuri, suspendarea FIDESZ, partidul premierului ungar Viktor Orban, pe fondul ingrijorarii ca a incalcat principiile Uniunii Europene privind statul de drept.

Vezi si Ministrul german de Externe spune ca UE ar trebui sa taie fondurile tarilor care incalca principiile Uniunii: Un exemplu - Romania ...citeste mai departe despre "Succesoarea lui Merkel cere social-democratilor din Germania sa taxeze PSD" pe Ziare.com

#sefa CDU critici PSD, #Karrenbauer SPD PSD Dragnea , #Stiri Guvern