Suntem intr-o situatie cu mult mai rea decat inaintea crizei. Facem reforme pentru a iesi din UE - Interviu

Vineri, 08 Septembrie 2017, ora 06:57
654 citiri
Suntem intr-o situatie cu mult mai rea decat inaintea crizei. Facem reforme pentru a iesi din UE - Interviu
Foto: Facebook/ Florin Citu

PSD arunca mizerie sub presul cresterii economice, iar crizele dau la o parte presul sub care ai adunat mizerie ani de zile. Suntem intr-o situatie cu mult mai rea decat inainte de a intra in criza, avertizeaza senatorul liberal Florin Citu.

Liviu Dragnea va fi plecat din tara cand se va intampla criza, la pescuit, si va spune: eu n-am stiut, ca eram plecat, daca eram aici, nu se intampla, mai spune senatorul liberal intr-un interviu pentru Ziare.com.

"Tot ce face PSD in economie si justitie de la inceputul anului nu duce decat la dezastru. (...) Deciziile acestui Guvern omoara tot ce e antreprenoriat", declara Citu.

Scandalul banilor pentru Ministerul Apararii, soldat cu demisia unui ministru, a ridicat semne de intrebare privind capacitatea bugetului de a acoperi drepturi salariale. A fost o chestiune strict tehnica sau un semnal ca intram intr-o criza?

Lucrurile sunt reale, sunt probleme mari de finantare. Si avem deja un model care se repeta. De fiecare data cand e o problema reala, structurala, vine Liviu Dragnea si ne spune ca e o problema de comunicare. Deci se pare ca in Guvern lipseste doar un Minister al Comunicarii, ca in rest totul e perfect.

Deci noi doar ne imaginam ca executia bugetara e dezastruoasa, desi site-ul Ministerului de Finante ne spune asta. Cheltuielile programate au fost taiate cu 10 miliarde si tot au ramas cu deficit de 5 miliarde, de trei ori mai mare decat anul trecut. Deci lipsesc vreo 15 miliarde. Sunt cifrele lor.

Si atunci cum sa vina cu o rectificare pozitiva, dupa cum pretinde dl Tudose ca va fi?

Nu ai cum. Eu sunt curios ce masluiri vor face. Daca vin cu o rectificare pozitiva voi cere comisie de ancheta, exact pe motivatia lui Liviu Dragnea pe comisia de ancheta din iarna si pe raportul Curtii de Conturi: cand anul trecut erau veniturile cu 4,7 miliarde minus trebuia sa fie rectificare bugetara negativa. In iarna, Curtea de Conturi a fost prompta, sa vedem ce va face ea acum daca vin cu rectificare pozitiva.

Dar PSD a reusit un lucru fantastic. A populat institutiile care ar trebui sa controleze actul guvernamental si le foloseste in interes propriu. ASF, CCR, cam 90% din BNR sunt populate la varf cu oameni din PSD. Cum zice cineva ceva, intervin. Ca ANAF la Rise Project.

Deci sunt probleme de finantare desi cresterea economica e foarte mare?

Pe de-o parte, zici ca ai crestere de 5,8%, pe de alta parte, ai executie bugetara dezastruoasa. Undeva, ceva se intampla.

Daca nu ai o problema ...citeste mai departe despre "Suntem intr-o situatie cu mult mai rea decat inaintea crizei. Facem reforme pentru a iesi din UE - Interviu" pe Ziare.com

#Florin Citu senator PNL, #criza salarii Aparare, #deficit bugetar crestere economica , #Stiri Guvern