Tanasescu: Romania poate face fata unei noi crize

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 11:15
1244 citiri
Tanasescu: Romania poate face fata unei noi crize
Sursa foto: evz.ro

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, sustine ca statul roman poate face fata unei noi crize, pentru ca este bine ancorata, atat pe plan intern, cat si pe plan extern, dar ca are nevoie de un drum predictibil, care sa il aseze in linie cu alte tari.

"Stim ca lumea trece printr-o criza enorma, care s-a manifestat usor si care are tendinte mult mai violente in perioada urmatoare. Romania este bine anocrata, din acest punct de vedere, stie ce sa faca in asa fel incat o noua criza sa o prinda bine pregatita", a precizat Mihai Tanasescu, in cadrul unui eveniment organizat de BNR.

Acesta mentioneaza ca "ancorele exista atat pe plan intern, cat si extern".

Tanasescu a atras atentia asupra faptului ca Romania trebuie sa stie exact ce va face dupa martie 2013 si isi stabileasca un drum, pentru ca atunci ancorele externe nu vor mai exista.

"Trebuie sa vedem care sunt politicile pe care sa le impuna mediul de afaceri, societatatea civila si lumea bancara, astfel ca Romania sa isi continue drumul si sa isi creasca credibilitatea".

De asemenea, reprezentantul Romaniei la FMI sustine ca statul roman trebuie sa vada ce politici va adopta, in contexul in care criza mondiala a schimbat tot.

"Aceasta criza mondiala a schimbat complet anumite principii si valori. Principiile de guvernanta si regulile s-au schimbat. Trebuie sa definim care sunt aceste noi reguli si cum sa privim regulile de guvernanta", precizeaza Tanasescu.

In opinia sa, o buna guvernanta inseamna politici, programe si o reglementare adecvata si consistenta. De asemenea, presupune consolidarea politicilor economice, care sunt "pilonul de dezvoltare a unei tari".

Tanasescu sustine ca un rol cheie il are competivitatea, care este data de "un set de politici si factori si care inseamna munca, inovatie si cercetare".

Reprezentatul Romaniei la FMI a facut apel la implicarea societatii civile, intrucat "fiecare individ are un rol si trebuie sa constientam acest lucru cu totii".

Mihai Tanasescu a participat la un eveniment organizat vineri de BNR, unde au fost invitati mai multi bancheri si oameni de afaceri, pentru a dezbate problemele economice ale Romaniei.

#mihai tanasescu fmi, #Mihai Tanasescu criza Romania , #Stiri Guvern