Tariceanu acuza: Ministrul Justitiei incalca legea anuntand reinvestirea lui Kovesi

Vineri, 26 Februarie 2016, ora 07:26
912 citiri
Tariceanu acuza: Ministrul Justitiei incalca legea anuntand reinvestirea lui Kovesi
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat, joi, ca ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a incalcat legea atunci cand a anuntat ca o va repropune pe Laura Codruta Kovesi ca sef al DNA, aratand ca, potrivit legii in vigoare, o astfel de propunere se face in urma unei proceduri de selectie, prin depunerea candidaturilor unor procurori.

"In ceea ce priveste declaratia doamnei Pruna, raman foarte surprins (...) Legea ce spune? Ca trebuie facuta o procedura de selectie, care presupune depunerea unor candidaturi, deci a unor dosare de intentie din partea unor procurori, analiza acestora si, in final, evaluarea si desemnarea unei propuneri, pentru ca ministrul propune.

Nu am auzit asa ceva, deci doamna Pruna, in calitate de ministru al Justitiei, incalca, cu buna stiinta, legea si anunta, intr-o sedinta festiva, desemnarea, ca un fel de incununare a activitatii. Sigur ca, bazandu-ne pe cifre, DNA are niste succese, niste rezultate indiscutabile, dar nu se procedeaza asa, ...citeste mai departe despre "Tariceanu acuza: Ministrul Justitiei incalca legea anuntand reinvestirea lui Kovesi" pe Ziare.com

#Tariceanu critica Kovesi DNA, #Pruna reconfirma Kovesi DNA , #Stiri Guvern