Tariceanu cere "parghii legale si atitudine" fata de firmele straine: Achizitiile publice, orientate catre cele romanesti

Luni, 20 Februarie 2017, ora 11:49
887 citiri
Tariceanu cere "parghii legale si atitudine" fata de firmele straine: Achizitiile publice, orientate catre cele romanesti
Foto: Facebook / Calin Popescu Tariceanu

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca Romania trebuie sa ramana o tara prietenoasa pentru capitalul strain, dar sa sprijine firmele romanesti, el comentand ca, atunci "cand altii se duc sa toarne hardaie de minciuni la Inalta Poarta din Vest, unii se incapataneaza sa considere ca patriotismul si interesul national nu sunt valori desuete".

"Romania trebuie sa continue sa ramana o tara prietenoasa cu capitalul strain. Dar asa cum tarile occidentale isi vad interesul propriu si isi sprijina firmele in tarile de origine sau in strainatate avem obligatia, in oglinda, sa o facem si noi si sa sprijinim firmele romanesti. Acest lucru se poate face atat prin parghii legale, cat si prin atitudine", a scris pe Facebook Calin Popescu Tariceanu.

El precizeaza ca se refera la anumite avantaje, facilitati, stimulente care sa fie acordate si firmelor romanesti, iar achizitiile publice sa fie orientate si catre produse romanesti.

"Nu asa cum s-a intamplat in 2016 cand tot ajutorul de stat a fost acordat de Guvernul Ciolos in exclusivitate firmelor cu capital strain! Sunt lucruri de bun simt pe care putem sa le facem pentru cei care prin contributiile bugetare tin pe umerii lor greul economiei romanesti", adauga liderul ALDE.

Tariceanu aminteste ceea ce spunea si in decembrie: "Ajutorul de stat nu trebuie acordat in exclusivitate firmelor straine, iar povestea cu contractele de achizitii publice date pe capete numai firmelor straine trebuie sa se incheie. Este esential sa avem ochi si pentru ai nostri si chiar sa dam prioritate firmelor romanesti si capitalului romanesc".

"Cand altii se duc sa toarne hardaie de minciuni la Inalta Poarta din Vest, unii se incapataneaza sa considere ca patriotismul si interesul national nu sunt valori desuete", mai scrie Calin Popescu Tariceanu.

Si Liviu Dragnea s-a plans de multinationale. Intr-o emisiune difuzata duminica seara, el a sustinut ca marile companii ar fi scos oamenii in strada si ca "daca nu era Ordonanta 13, aparea altceva".

Conspiratiile cu Soros si multinationale, o tehnica din manualul lui Hitler pe placul MoscoveiCe se ascunde in spatele luptei PSD cu multinationalele: Chiar UE ne impune impozitarea profitului in tara in care este realizat ...citeste mai departe despre "Tariceanu cere "parghii legale si atitudine" fata de firmele straine: Achizitiile publice, orientate catre cele romanesti" pe Ziare.com

#Tariceanu profit multinationale , #Stiri Guvern