Tariceanu, despre dezbaterea de la GDS: O scena din Coreea de Nord, in care cetatenii preamaresc regimul

Miercuri, 22 Noiembrie 2017, ora 13:00
1090 citiri
Tariceanu, despre dezbaterea de la GDS: O scena din Coreea de Nord, in care cetatenii preamaresc regimul
Foto: captura video Realitatea TV

Calin Popescu Tariceanu a ironizat intalnirea organizata marti de Grupul pentru Dialog Social (GDS) pe tema Justitiei, la care a participat si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, spunand ca a semanat cu o "scena din Coreea de Nord" in care cetatenii oprimati preamaresc regimul

"Am urmarit cu mare surprindere dezbaterea organizata de Ghedese (GDS, n.red.) si mi-a sugerat un lucru ingrozitor. Am crezut ca vad o scena din Coreea de Nord, in care cetatenii, impotriva neajunsurilor si restrictiilor, preamaresc regimul.

L-am vazut pe Viktor Orban la acea jelanie organizata la GDS - pardon, Ludovic Orban - cum in fata procurorului general (sic!) isi recunostea vina de a fi indraznit vreodata sa militeze pentru drepturile si libertatile cetatenilor.

Este cea mai penibila situatie in care am vazut un politician din 1990 incoace. Daca liberalii batrani daca ar fi vazut ca istoricul PNL a ajuns sa isi doreasca ca institutiile de forta sa inaspreasca regimul de limitare a drepturilor cetatenilor, cine stie ce ar fi facut", a declarat Tariceanu.

Mai mult, pentru a-l ironiza pe fostul sau coleg de partid, presedintele Senatului a spus si un banc de pe timpul comunismului, in care unii condamnati la moarte prin spanzuratoare "la final, intreaba smeriti, acceptand pedeapsa daca trebuie sa aduca sapunul".

"De doamna Kovesi nu mai spun nimica, ca n-are niciun rost", a mai spus Tariceanu intrebat de jurnalisti despre prezenta acesteia la dezbaterea de la GDS.

In ceea ce priveste decizia DNA de a pune sechestru pe averea lui Liviu Dragnea in dosarul Tel Drum, Tariceanu a sustinut ca institutia "face justitie selectiva".

"DNA a devenit un jalnic instrument politic, nu mai am niciun fel de indoiala", a subliniat liderul ALDE, trimis in judecata de DNA pentru marturie mincinoasa.

Dezbaterea "Legile justitiei. Statul de drept in pericol" a fost organizata de Grupul pentru Dialog Social si Revista 22. Potrivit Mediafax, printre cei prezenti s-au aflat Laura Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, Andreea Chis si Bogdan Mateescu, membri ai CSM, dar si Camelia Bogdan, judecator in dosarul in care a fost condamnat Dan Voiculescu.

La dezbatere a participat si Ludovic Orban, presedinte PNL, care a fost achitat in prima instanta intr-un dosar instrumentat chiar de DNA.

Kovesi, despre abuzul in serviciu: O simpla decizie a CCR a scos din buzunarul cetatenilor romani 188 de milioane de euroKovesi: 88 de magistrati condamnati in 12 ani nu justifica inf ...citeste mai departe despre "Tariceanu, despre dezbaterea de la GDS: O scena din Coreea de Nord, in care cetatenii preamaresc regimul" pe Ziare.com

#Tariceanu dezbatere GDS Kovesi Orban , #Stiri Guvern