Tariceanu ii scrie lui Iohannis: Asta ma face adversarul dumneavoastra

Vineri, 29 Septembrie 2017, ora 13:44
1186 citiri
Tariceanu ii scrie lui Iohannis: Asta ma face adversarul dumneavoastra
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, i-a scris o epistola online lui Klaus Iohannis, pe care il acuza din nou de "incurajarea abuzurilor si exceselor unui sistem ocult de putere de la nivelul institutiilor de forta".

"Domnule Presedinte, nici un roman nu este multumit sa creasca pretul la benzina si motorina, dar intrebarea pe care mi-o pun este de ce sunteti ingrijorat de soarta romanilor doar cand va convine pentru a critica Guvernul.

De ce ati tacut malc atunci cand eliminarea supraaccizei nu s-a regasit in scaderea pretului la carburanti la inceput de 2017? Simplu: pentru ca nu ati fi obtinut nici un potential beneficiu electoral, situandu-va pe aceeasi pozitie cu guvernul PSD-ALDE", sustine pe Facebook Calin Popescu Tariceanu in deschiderea scrisorii catre presedinte.

In continuare, Tariceanu reia aceleasi idei exprimate si joi, cum ca Iohannis ar patronul unui sistem de excese si abuzuri al institutiilor de forta.

"Ceea ce mi se pare mult mai grav, pentru ca tine direct de responsabilitatile constitutionale pe care le aveti, este incurajarea abuzurilor si exceselor unui sistem ocult de putere de la nivelul institutiilor de forta.

In trecut, v-ati multumit sa fiti beneficiarul acestor excese si abuzuri, atunci cand intr-un mod nedemocratic v-ati instalat guvernul Dvs.

Acum, din beneficiar ati ajuns patronul acestui sistem si principalul sau aparator. De ce? Simplu: pentru ca este singura cale prin care considerati ca veti castiga al doilea mandat", continua Tariceanu pe reteaua sociala.

In continuare, liderul ALDE enumera erorile facute de presedinte, din punctul sau de vedere, si afirma ca Iohannis vinde romanilor iluzia luptei anticoruptie: "Ati aratat tuturor romanilor ca ati dat gres in alegerea Guvernului Ciolos, care a reprezentat un dezastru pentru Romania generat de incompetenta si rea-vointa.

Apoi, ati aratat ca ati dat gres si in reformarea partidului dvs. Isi amintesc toti romanii cand incurajati partidele sa aduca oameni noi si 'curati', adica pioni docili ai sistemului ocult de putere. PNL a jucat cum a dorit presedintele si a cules un dezastru electoral in 2016.

Doua esecuri usturatoare, dupa care ati ramas in postura de a incerca sa vindeti romanilor o singura iluzie: a luptei anticoruptie".

Din punctul de vedere al lui Tariceanu, aceasta iluzie incepe insa sa se destrame, iar presedintele nu face decat sa pedaleze in gol. Tariceanu sustine ca romanii vor ca Laura Codruta Kovesi sa nu mai sfidez ...citeste mai departe despre "Tariceanu ii scrie lui Iohannis: Asta ma face adversarul dumneavoastra" pe Ziare.com

#Tariceanu scrisoare Iohannis, #Tariceanu Iohannis Basescu putere, #Tariceanu postare Iohannis, #Tariceanu Iohannis las , #Stiri Guvern