Tehnocratul a murit! Traiasca "tehnocratul"!

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 06:34
689 citiri
Tehnocratul a murit! Traiasca "tehnocratul"!

Lucrul cel mai interesant de retinut din conferinta comuna de presa a lui Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene (CE), si Sorin Grindeanu, dupa discutiile purtate la Bruxelles, mi se pare a fi declaratia premierului ca intentioneaza sa propuna "o persoana neimplicata politic la Justitie". Cu alte cuvinte, un tehnocrat.

Dupa ce un an de zile, cu o cadenta de metronom, PSD nu a ratat o zi in care sa nu fi aruncat cele mai aberante acuze la adresa guvernului de tehnocrati ai premierului Ciolos, care nu ar fi fost altceva decat o adunatura de oameni fara nicio responsabilitate (de vreme ce nu aveau in spate niciun partid politic, nu-i asa?), un comando trimis de infamul miliardar Soros sa prade si ce a mai ramas de pradat din biata noastra tarisoara - astazi, dupa esecul scandalos al ministrului-politic Iordache, premierul PSD ajunge la concluzia ca, de fapt, tot unui tehnocrat ar fi cel mai productiv sa i se dea in mana haturile mult incercatei si mult hulitei noastre Justitii. Mai, sa fie!

Lucrurile nu sunt atat de simple si, mai ales, atat de limpezi, pe cat vrea sa ne convinga premierul Grindeanu. O multime de intrebari se nasc de la sine si raspunsurile adevarate le vom putea deslusi abia in evolutia viitoare a PSD. Ma opresc doar la doua dintre ele.

Fireste, prima nu poate fi alta decat cea legata de masura in care Liviu Dragnea stia si si-a dat acordul pentru demersurile demarate deja in tara de premier si facute publice abia la intalnirea cu inaltul demnitar al Comisiei Europene. E greu de imaginat ca Sorin Grindeanu a riscat la Bruxelles o tentativa de sinucidere politica in direct, la o ora de varf, pe toate canalele tv. A-l vedea pe proaspatul instalat in Palatul Victoria metamorfozat peste noapte intr-un dizident care ia de capul lui decizii de o importanta cruciala pentru PSD poate fi un tentant exercitiu de imaginatie, dar nu are nici cel mai palid suport in realitate.

Grindeanu s-a angajat in aplicarea unei solutii radicale, care face tandari algoritmul dupa care s-a articulat Executivul in fruntea caruia este, si gajeaza cu ea credibilitatea unui guvern caruia i s-a dus buhul in lume pentru manariile la care s-a pretat. Varianta Grindeanu nu admite nicio nuanta, nicio interpretare: tehnocrat sau un alt membru preaplecat al partidului, gata oricand sa readuca pe tapet o parafraza a infamei ordonante? Cale de mijloc nu exista.

Cele 48 de ore scurse de la evenimentul pe care il invoc, timp in care din sediul PSD d ...citeste mai departe despre "Tehnocratul a murit! Traiasca "tehnocratul"!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ministrul Justitiei guvern Grindeanu, #ministru tehnocrat justitie Grindeanu , #Stiri Guvern