Teleorman: Radiografia falimentului

Luni, 07 Noiembrie 2016, ora 16:31
894 citiri
Teleorman: Radiografia falimentului

Este campanie electorala, iar politicienii nostri fac orice altceva decat sa se refere la problemele reale ale Romaniei. Asa ca o vom face noi. Sa incepem de la un aspect simplu de inteles. Impartirea administrativa.

In 1989 a fost, se spune, o "revolutie". Sa zicem. Insa "revolutia" a pastrat intacta structura administrativa pe care Nicolae Ceausescu a impus-o in 1968. De ce? Pentru ca actuala guvernare se sprijina tot pe "judetele de partid" ale regimului socialist.

Pentru a vedea ce pagube produce acest sistem, sa consideram cazul judetului Teleorman, fieful infractorului Liviu Dragnea (cel care spera sa isi numeasca un prim-ministru la urmatoarele alegeri).

Prima observatie: judetul are circa 360.000 de locuitori. Mult mai putin decat... imediat dupa razboi, in 1948, cand avea 487.000. Si mult mai putin decat in anul 1966 (cand avea 516.000). Lumea fuge departe de acest loc. Judetul Teleorman este o epava sociala.

Cifrele o demonstreaza. Somaj de 11%. (In comparatie, ...citeste mai departe despre "Teleorman: Radiografia falimentului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Teleorman alegeri parlamentare, #Teleorman somaj, #Teleorman saracie , #Stiri Guvern