Teodor Atanasiu ar putea fi urmatorul ministru al Economiei

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 10:08
1398 citiri
Teodor Atanasiu ar putea fi urmatorul ministru al Economiei
Sursa foto: PNL Alba

Senatorul liberal Teodor Atanasiu, fost ministru al apararii si fost presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), va fi propus vineri pentru functia de ministru al Economiei, au declarat surse din organizatia judeteana Alba a PNL.

Informatia, obtinuta de Agerpres, vine in contextul in care PNL decide vineri in sedintele Biroului Politic si Delegatiei Permanente remanierea mai multor ministri liberali.

In toamna anului trecut, numele lui Teodor Atanasiu, lider al PNL Alba din 1993, a fost vehiculat de presa ca un posibil inlocuitor al lui Varujan Vosganian, dupa ce acesta a demisionat din functia de ministru al Economiei. Vosganian a fost inlocuit atunci cu Andrei Gerea.

Invinuit intr-un dosar privind referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, Atanasiu a fost scos in ianuarie de sub urmarire penala de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru savarsirea infractiunilor de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase de natura electorala partidului politic din care face parte, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase in scopul de a determina alegatorul sa voteze in cadrul referendumului si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Atanasiu a fost ministru al apararii in Guvernul Tariceanu. Ulterior, el a mai ocupat functia de presedinte al AVAS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atanasiu finante, #ministru finante, #ministru atanasiu, #propunere finante , #Stiri Guvern