Toader vrea discutia cu membrii comisiei de ancheta si procurorul general despre alegerile din 2009

Luni, 28 August 2017, ora 21:58
831 citiri
Toader vrea discutia cu membrii comisiei de ancheta si procurorul general despre alegerile din 2009
Foto: Ministerul Justitiei (Arhiva)

Ministerul Justitiei vine cu precizari, luni seara, in urma informatiilor contradictorii privind intalnirea ministrului Tudorel Toader si a procurorului general Augustin Lazar cu membrii Comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.

"Tudorel Toader, ministrul Justitiei si Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au stabilit ca, in perioada urmatoare, sa aiba loc o intalnire cu parlamentarii din Comisia speciala de ancheta a Senatului si Camerei Deputatilor pentru verificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009 si de rezultatul scrutinului prezidential.

Intalnirea, la care vor fi invitati si membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), va avea loc la sediul Ministerului Justitiei sau al CSM la o data ce va fi stabilita de comun acord", arata Ministerul Justitiei, luni seara.

Ministerul a transmis ca precizarile sunt facute avand in vedere informatiile contradictorii despre aceasta intalnire.

Presedintele Comsiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, Oana Florea, a anuntat, luni, dupa sedinta comisiei, ca reprezentantii comisei vor avea o astfel de intalnire, saptamana aceasta, precizand ca initiatorul ar fi procurorul general.

Ulterior, Ministerul Public a transmis, printr-un comunicat de presa, ca procurorul general Augustin Lazar nu are cunostinta despre aceasta intalnire anuntata de conducerea Comisiei de ancheta, dar isi exprima "disponibilitatea pentru dialog in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare".

Comisia de ancheta il baga in hora si pe Iohannis, caruia i-a trimis o scrisoare de nemultumireProcurorul Lazar o contrazice pe sefa comisiei de ancheta: Nu avem cunostinta despre o intalnire la Ministerul Justitiei

In 16 august, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a sesizat, in urma unei discutii cu procurorul general Augustin Lazar, Inspectia Judiciara, in vederea verificarii conduitei procurorului general in ceea ce priveste retinerea de a trimite documente comisiei de ancheta parlamentara privind alegerile din 2009.

Tudorel Toader declara anterior ca nu considera ca era cazul ca procurorul general Augustin Lazar sa se adreseze CSM pentru a afla daca trebuie sau nu sa transmita documente comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 si ca va discuta cu acesta, iar in functie de raspunsurile pe care le va primi, va sesiza Inspectia Judiciara.

Comisia parlamentara de ancheta priv ...citeste mai departe despre "Toader vrea discutia cu membrii comisiei de ancheta si procurorul general despre alegerile din 2009" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comisie ancheta Tudorel Toader, #comisie ancheta procuror general ministru , #Stiri Guvern