Traiasca porcul bine subventionat! O privire asupra filosofiei economice a clanului Dragnea

Sambata, 25 Martie 2017, ora 10:27
910 citiri
Traiasca porcul bine subventionat! O privire asupra filosofiei economice a clanului Dragnea

PSD a ridicat porcii la rang de prioritate nationala. Ne batem cu Comisia Europeana pentru dreptul nostru de a subventiona aceste animale simpatice si gustoase. Din pura intamplare, familia Dragnea va beneficia consistent de aceasta subventie.

Sa nu ma intelegeti gresit: ma refer la faptul ca fiul presedintelui PSD este fericitul proprietar al unei ferme de porci. A primit deja, in ultimii trei ani, subventii de trei milioane de euro, dar acum vrea mai mult.

Dincolo de ironie, povestea aceasta ilustreaza foarte bine politicile economice ale guvernarii PSD: se arunca bani in clientela de partid si in grupuri tinta de alegatori, de preferinta bugetari. Iar dintre bugetari, prioritate o au angajatii institutiilor de forta, precum jandarmii si politistii.

Bugetul este stors dupa doar doua luni de pesedism, dar domnul Dragnea mai vrea sa toace niste resurse si-l ameninta pe bietul ministru de Finante ca pe un servitor care a scapat pe jos tacamurile mosierului.

Capitalismul de cumetrie se intoarce: mai intai il subventionam pe Dragnea junior, apoi pe sponsorii din campanie, pe prietenii PSD, pe rudele lor si tot asa. De fiecare data, se inventeaza o explicatie legata de "interesul strategic" al respectivei masuri. Dar, cand presa se uita mai atent, gaseste cate un pesedist ascuns sub acest interes.

Uitati-va putin la explicatiile oferite de PSD pentru faptul ca va subventiona fermele de porci: vor sa incurajeze productia romaneasca. Dar, luat la intrebari, ministrul Agricuturii, Petre Daea, a marturisit ca "porcii romanesti" sunt de fapt importati, de mici, din Germania si Olanda, pentru ca Romania nu are o "maternitate" pentru suine.

Ferma domnului Dragnea Junior cumpara porci din afara tarii, ii indoapa si-i vinde sub falsa reclama ca sunt autohtoni. Pe scurt: nu suventionam defel productia romaneasca, ci doar importurile clanului Dragnea.

E ceva ce aminteste de celebra deviza a unui rege francez, "Dupa noi potopul!", in "strategia" economica a presedintelui PSD. Se comporta - asa cum banuiam - ca un om pentru care nu exista viitor.

Ca sa ma intelegeti mai bine: in 2004, fostul premier Adrian Nastase, care se credea de neinvins si era sigur ca va castiga batalia pentru Cotroceni, a avut grija sa nu indatoreze prea mult Romania. Visa ca, in 2005, tot el va fi la putere si nu a riscat sa-si lase o mostenire toxica. Liviu Dragnea nu are nici macar viziunea, perspectiva, unui final de an 2017. Tot ce doreste acest condamnat penal este sa-s ...citeste mai departe despre "Traiasca porcul bine subventionat! O privire asupra filosofiei economice a clanului Dragnea" pe Ziare.com

#ferma porci fiu Liviu Dragnea, #subventii fiu Liviu Dragnea ferma , #Stiri Guvern