Trump a revocat toti ambasadorii numiti de Obama. Hans Klemm nu pleaca de la Bucuresti

Duminica, 22 Ianuarie 2017, ora 11:59
1054 citiri
Trump a revocat toti ambasadorii numiti de Obama. Hans Klemm nu pleaca de la Bucuresti
Foto: Facebook/U.S. Embassy Bucharest

Ambasadorul american la Bucuresti, Hans Klemm, nu va fi nevoit sa renunte la functie, chiar daca presedintele Donald Trump a ordonant retragerea tuturor ambasadorilor numiti de Barack Obama.

"Masura nu se aplica ambasadorului Hans Klemm care este diplomat de cariera", a confirmat Ambasada SUA la Bucuresti, pentru Mediafax.

Amintim ca Donald Trump a cerut ambasadorilor numiti de fostul presedinte Barack Obama sa isi paraseasca posturile pana pe 20 ianuarie.

Dupa anuntul lui Trump, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, Jack Kirby, a explicat ca aceasta decizie afecteaza aproximativ 30% dintre diplomati, insa doar pe cei numiti politic, nu si pe diplomatii de cariera.

Hans Klemm este ambasador al SUA in Romania din septembrie 2015. Inainte, a fost principal adjunct al asistentului secretarului de stat in cadrul Biroului de Resurse Umane si in perioada iulie 2013-decembrie 2014 a ocupat functiile de director general interimar al Serviciului Diplomatic si director interimar de personal al Departamentului de Stat.

In anul 2012, acesta a fost principalul reprezentant al SUA la APEC, the Asia Pacific Economic Cooperation forum (forumul Cooperare Economica Asia-Pacific).

Din 2010, Hans Klemm a condus toate programele civile si militare in domeniul statului de drept desfasurate de SUA in Afganistan.

De-a lungul carierei de diplomat, Klemm a mai indeplinit multiple mandate in Japonia si a lucrat si la ambasadele SUA din Bonn sau Seul. ...citeste mai departe despre "Trump a revocat toti ambasadorii numiti de Obama. Hans Klemm nu pleaca de la Bucuresti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Klemm ramane ambasador, #Klemm ambasador SUA Bucuresti, #Klemm ambasador SUA Romania , #Stiri Guvern