Tudor Chirila: Mi-ar placea ca orice politician din ultimii 27 de ani sa aiba interdictie la functii publice

Duminica, 03 Septembrie 2017, ora 13:26
1016 citiri
Tudor Chirila: Mi-ar placea ca orice politician din ultimii 27 de ani sa aiba interdictie la functii publice
Foto: Facebook/Tudor Chirila

Cel mai bine pentru Romania, in prezent, ar fi ca orice politician din ultimii 27 de ani sa aiba interdictie la functii publice, e de parere actorul si muzicianul Tudor Chirila. Artistul stie insa ca asta e o "utopie".

"Mi-ar placea sa vad un Parlament care sa functioneze dupa Legea lustratiei. Mi-ar placea sa vad un 'reset' al clasei politice si orice politician din ultimii 27 de ani sa aiba interdictie la functii publice. Si sa avem parte de un nou inceput. E o utopie, desigur", a declarat Tudor Chirila intr-un interviu acordat News.ro, intrebat fiind ce ar vrea sa i se intample Romaniei acum, "din senin".

Intrebat ce motive de mandrie avem noi, ca romani, dat fiind faptul ca, la anul, vom sarbatori Centenarul Marii Uniri de la 1918, artistul a replicat: "De mandrie? Nu stiu, spuneti-mi dumneavoastra. Avem o tara in care politicienii sunt atat de preocupati de propriile lor interese incat e de mirare ca mai suntem stat national unitar".

In cadrul interviului, Tudor Chirila a abordat si subiectul imigratie: "Romanii care au plecat sa-si 'caute viata pe afara' nu au nicio vina. Statutul de imigrant este un stigmat de care nu scapi niciodata. In afara tarii tale esti mereu parte din grupul de persoana a treia plural.

Statul roman administrat de guvern are datoria si obligatia sa construiasca o tara din care oamenii sa nu mai vrea sa plece. In schimb, politicienii romani acrediteaza ideea ca diaspora e formata din lasi care au abandonat lupta, de parca ei nu sunt tot cetateni ai acestei tari.

Politicienii si partidele stiu ca diaspora nu e atat de simplu de pacalit cu promisiuni electorale desarte. Si atunci ei se concentreaza pe publicul captiv, dependent de televiziunile de propaganda, usor de speriat cu teme false si nationalism de fatada. In tot acest timp asistam neputinciosi la exodul fortei de munca calificate care ar putea sa ridice aceasta tara".

Artistul a recunoscut ca, daca ar fi avut o meserie "mai putin dependenta de limba", probabil ca s-ar fi gandit si el sa paraseasca tara.

Citeste si Cei mai multi imigranti europeni deportati din SUA sunt romani, dar si Tudor Chirila: N-am murit inca si nu accept sa fiu dat afara din tara mea! Nu e sfarsitul razboiului Interviu ...citeste mai departe despre "Tudor Chirila: Mi-ar placea ca orice politician din ultimii 27 de ani sa aiba interdictie la functii publice" pe Ziare.com

#Tudor Chirila politicieni interductie functie publica, #Tudor Chirila politica, #Tudor Chirila imigratie, #Tudor Chirila imigranti , #Stiri Guvern