Modificarile la Legile Justitiei: Tudose nu mai vrea "noaptea, ca hotii". Va fi ziua, la pranz si trimis la Parlament

Miercuri, 06 Septembrie 2017, ora 23:06
764 citiri
Modificarile la Legile Justitiei: Tudose nu mai vrea "noaptea, ca hotii". Va fi ziua, la pranz si trimis la Parlament
Foto: gov.ro

Modificarile legilor justitiei vor fi trimise catre Parlament spre aprobare si nu vor fi adoptate printr-o ordonanta de urgenta "noaptea, ca hotii", a declarat miercuri premierul Mihai Tudose.

Tudose a facut referire la unul dintre sloganurile protestatarilor fata de Ordonanta 13, la inceputul anului. "Nu va fi o ordonanta de urgenta sau altceva 'noaptea, ca hotii', va fi ziua, la pranz si trimis catre Parlament, nu adoptat", a afirmat seful Guvernului, la Antena 3.

El a subliniat ca propunerile de modificare a legilor justitiei, prezentate de ministrul Tudorel Toader, sunt "o sinteza a propunerilor venite din partea tuturor organismelor posibile, a tuturor actorilor din acest joc".

"Forul suprem democratic al oricarei tari - acolo va fi luata decizia in Romania", a punctat el, adaugand ca un episod precum cel al Ordonantei 13 nu mai este posibil. "Am promis si va spun - si e si decizia politica a coalitiei - ca nu mai facem asa ceva. Si nu mai facem", a spus Tudose.

El a vorbit si despre consultarile ministrului Toader anterioare propunerilor de modificari ale legilor justitiei, dar si despre reactiile negative la aceste propuneri.

"Domnul Toader s-a consultat cu cam toata lumea. A fost la Bruxelles, a explicat. Si aici a fost un joc. A aparut un comunicat din partea Comisiei Europene care il facea tandari si ne facea pe toti. Dupa aia, a venit un comunicat de la Bruxelles care spunea ca 'Domne, de fapt nu e al Bruxelles-ului, e al agentiei din Romania, pe care doamna l-a dat ca si cum ar fi de-acolo'. O nebunie. Se dovedeste inca o data ca romanii sunt cei mai mari adversari ai Romaniei, mai ales in ceea ce priveste relatiile externe", a afirmat Tudose.

De asemenea, seful Guvernului a vorbit si despre reactiile unor ambasade de la Bucuresti fata de respectivele modificari.

"Au fost doua intalniri ale ministrului Toader cu ambasadele respective. Comunicatul de presa comun, de exemplu, al ministrului Toader cu Ambasada americana mi se pare destul de soft", a spus premierul.

Tudose a mentionat si parcursul pe care il vor urma respectivele propuneri de modificare a legilor justitiei.

"Domnul Toader a trimis materialul la CSM. Cand va veni si materialul de la CSM, avizat, neavizat, cu propuneri, fara propuneri, eu voi pune capitolul propuneri in discutia guvernamentala", a punctat seful Guvernului, adaugand ca ulterior proiectul actului normativ va fi transmis Parlamentului. ...citeste mai departe despre "Modificarile la Legile Justitiei: Tudose nu mai vrea "noaptea, ca hotii". Va fi ziua, la pranz si trimis la Parlament" pe Ziare.com

#Tudose modificari legi Justitie , #Stiri Guvern