Tudose: Nu am primit demisiile lui Shhaideh si Plumb. Ele sunt in directa relatie cu Bruxellesul si de aici apare problema

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 12:53
922 citiri
Tudose: Nu am primit demisiile lui Shhaideh si Plumb. Ele sunt in directa relatie cu Bruxellesul si de aici apare problema
Foto: Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat miercuri, la Parlament, ca nu a primit demisiile ministrilor cu probleme penale vizati de remaniere, Sevil Shhaideh si Rovana Plumb.

Seful Guvernului s-a intalnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea, in biroul acestuia din urma de la Camera Deputatilor, iar intalnirea a durat jumatate de ora.

La sosirea la Parlament, pentru a participa la sedinta de vot final a Camerei Deputatilor, prim-ministrul Mihai Tudose a fost intrebat de jurnalisti daca a primit demisiile ministrilor vizati de remaniere, Sevil Shhaideh si rovana Plumb, el raspunzand: "Nu!"

De asemenea, Tudose nu a spus nici "da", nici "nu" cand a fost intrebat daca asteapta aceste demisii.

La iesire, Tudose a spus ca e alaturi de cele doua, dar ca de la Bruxelles situatia se vede altfel decat in Romania.

"Trebuie sa inteleaga toata lumea ca cea mai mare problema pe care o avem acum este ca actul de guvernare sa se desfasoare in mod normal, sa ducem programul de guvernare la capat, iar un element important in acest program este atragerea de fonduri europene si cele doua colege, stiti foarte bine, avem o realitate si o perceptie. Realitatea este ca este prezumtia de nevinovatie. Au fost o multime de cazuri in care cei care au fost pusi sub acuzare in diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovati, cu vietile distruse sau oricum schimbate total. Dar avem si o perceptie, si perceptia la Bruxelles este cu totul alta decat realitatea de aici", a declarat Mihai Tudose.

El a spus ca cele doua doamne ministru sunt in directa relatie cu Bruxelles-ul si "de aici apare problema".

"Dar fiind faptul ca cele doua colege sunt exact pe zona aceasta de relatie cu Bruxellul, de aici apare problema. Am o parere persoanala pe care v-am spus-o si o impunere ca sef al Guvernului. Asta este tot", a conchis Tudose.

Iata si Filmul "confruntarii barbatesti" din PSD: Cum au ajuns Tudose si Dragnea sa se puna de acord pe lista de ministri care trebuie schimbati

Mai multi lideri social-democrati s-au reunit marti, incepand cu ora 13:30, la sediul central al partidului din Bulevardul Kiseleff, intr-o sedinta informala, in contextul tensiunilor aparute intre Liviu Dragnea si premierul Mihai Tudose.

La finalul sedintei, care a durat aproximativ trei ore, premierul Mihai Tudose a anuntat ca au fost stabilite "zona de remaniere si persoanele remaniabile", iar decizia finala va fi luata in sedinta de joi a Comitetului Executiv National al PSD.

"A fost o ...citeste mai departe despre "Tudose: Nu am primit demisiile lui Shhaideh si Plumb. Ele sunt in directa relatie cu Bruxellesul si de aici apare problema" pe Ziare.com

#Sevil Shhaideh demisie, #Rovana Plumb demisie , #Stiri Guvern