Tudose: Taxa de solidaritate nu se introduce deocamdata. Decat sa omor un nevinovat, mai bine ma abtin

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 07:12
1272 citiri
Tudose: Taxa de solidaritate nu se introduce deocamdata. Decat sa omor un nevinovat, mai bine ma abtin
Foto:Guvernul Romaniei

Premierul Mihai Tudose a afirmat marti ca, deocamdata, taxa de solidaritate nu mai este avuta in vedere spre implementare, in contextul in care simularile realizate de institutiile de linie nu au iesit "foarte fericite".

"Nu, nicio alta taxa, pe nimic. Nici pe solidaritate, deocamdata, fiindca si acolo simularile inteleg ca nu au iesit foarte fericite. Si atunci (...) facem ca pe vechiul principiu: decat sa omor un nevinovat, mai bine ma abtin", a declarat Mihai Tudose pentru Antena 3.

Guvernul Mihai Tudose a anuntat inca de la audierile din Parlament ca are de gand sa introduca o taxa de solidaritate, masura prevazuta in programul de guvernare actualizat de PSD dupa ce a dat jos Guvernul Grindeanu.

Ministrul de Finante, Ionut Misa, a explicat ca taxa se va aplica salariilor brute mai mari de 14.500 de lei si ca va fi un procent fix din venit, fara a preciza o cifra.

In aceeasi zi, premierul Tudose spunea ca "intr-o luna, doua, ANAF-ul va face analize, simulari despre dimensiunea acestei taxe, unde va fi aplicata". Se pare insa ca analizele au fost destul de concludente in doar doua saptamani.

Intrebat tot atunci de ce este nevoie de aceasta taxa, Tudose a mentionat: "As raspunde simplu: pentru solidaritate".

De asemenea, intrebat de ce pana acum nu s-a anuntat aceasta taxa, Tudose a replicat: "N-am stiut ca sunteti aici sa vorbim despre acest lucru. Vorbim despre acest lucru de astazi, de cand acest program nou a fost votat", adaugand ca "tot pachetul fiscal va fi pus in dezbatere publica".

De ce introduce PSD taxa de solidaritate? "Pentru solidaritate", spune premierul Tudose

Liderii PSD+ALDE, care propun romanilor taxa de solidaritate, sunt tot mai prosperi. Dragnea - noroc cu nepotii, Tariceanu - 7 case si 7 masini

Programul de guvernare al lui Tudose deja se prabuseste: Masuri la care s-a renuntat dupa doar 10 zile ...citeste mai departe despre "Tudose: Taxa de solidaritate nu se introduce deocamdata. Decat sa omor un nevinovat, mai bine ma abtin" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Tudose taxa solidaritate, #simulari taxa solidaritate , #Stiri Guvern