Tutuianu se va intalni cu Iohannis sa discute inzestrarea Armatei: Vrea sa cumpere inca 36 de avioane F16

Joi, 20 Iulie 2017, ora 12:31
774 citiri
Tutuianu se va intalni cu Iohannis sa discute inzestrarea Armatei: Vrea sa cumpere inca 36 de avioane F16
Foto: Facebook/Adrian Tutuianu

Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a declarat joi ca va avea o "discutie aplicata" cu presedintele Klaus Iohannis pe tema Planului de inzestrare a Armatei Romane, urmand ca CSAT sa se reuneasca pentru a aproba documentul.

In plus, oficialul a spus ca MApN are de gand sa cumpere 36 de avioane de lupta F16 in urmatorii ani.

"Am convenit cu domnul presedinte Iohannis si cu consilierii prezidentiali care pregatesc aceste sedinte ca atunci cand avem lucrurile foarte bine lamurite sa putem sa intrunim CSAT.

Nu exista niciun fel de bariere democratice. Interesul nostru este acela de a recupera timpul pierdut in realizarea acestor achizitii, de a fi foarte transparenti, de aceea, v-am spus ca voi propune proiect de lege care sa fie accesibil tuturor si sa incercam ca anul acesta sa transformam prevederea bugetara scriptica in achizitii efective pentru Armata Romana", a spus ministrul Apararii.

Tutuianu nu a putut preciza cand va avea loc intalnirea cu seful statului. "Vom avea aceasta discutie foarte aplicata. Astazi este 20 iulie, deci sunt 22 de zile de cand sunt ministru.

Va asigur ca nu am stat degeaba. Programul meu incepe la 7 si jumatate dimineata si se incheie la 22-22:30. Am facut doua lucruri: analiza programelor de inzestrare, sa vedem unde suntem cu fiecare, care e modalitatea de abordare cea mai corecta din punct de vedere legal, dar si din punct de vedere al nevoii urgentarii procedurilor si de a vizita unitatile militare si de a intelege de la militari exact care sunt nevoile si care e starea actuala a Armatei Romane", a adaugat Tutuianu.

Citeste si Iohannis: Planul pentru dotarea Armatei, retras din CSAT. Nu respecta alocarea a 2% din PIB

Ministrul a mai spus ca deja a vizitat opt unitati militare, urmand ca saptamana viitoare sa mearga si la alte garnizoane.

Printre prioritatile privind inzestrarea se numara achizitionarea de avioane F16. Statul roman are, in prezent, noua astfel de aeronave, insa Ministerul Apararii doreste achizitionarea a inca 36 de avioane F16 in urmatorii patru ani.

"La momentul acesta avem noua pe care le utilizam. Trei vor veni in perioada august - septembrie si facem 12.

Intentia noastra, potrivit planului de organizare a fortelor aeriene, este ca sa achizitionam in urmatorii patru ani, cinci ani, inca 36 de avioane cu performante ridicate. Detaliile tehnice sunt in lucru", a afirmat ministrul Apararii.

In cazul avioanelor Mig 21 Lancer, resursele de zbor se vor epuiza in doi sau trei ...citeste mai departe despre "Tutuianu se va intalni cu Iohannis sa discute inzestrarea Armatei: Vrea sa cumpere inca 36 de avioane F16" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Adrian Tutuianu intalnire Iohannis, #Tutuianu inzestrare armata , #Stiri Guvern