Un consilier al lui Tudose spune ca va demisiona daca Guvernul vine cu "fantezii si topaieli fiscale"

Sambata, 08 Iulie 2017, ora 21:29
1061 citiri
Un consilier al lui Tudose spune ca va demisiona daca Guvernul vine cu "fantezii si topaieli fiscale"
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Senatorul PSD Eugen Teodorovici a scris sambata, pe Facebook, ca va ocupa functia de consilier onorific al premierului Mihai Tudose doar atat timp cat propunerile pe care le va face in diferite sectoare ale economiei vor fi luate in considerare si nu vor exista "fantezii" sau "topaieli fiscale".

El sustine ca a acceptat acest post in pofida faptului ca numele sau a fost vehiculat si "asteptat de foarte multi pentru functii cheie in Guvern" si a modului in care a fost tratat de conducerea PSD.

"Da, am acceptat sa fiu numit consilier onorific al prim-ministrului Mihai Tudose. Multi m-au intrebat de ce am acceptat o astfel de numire, mai ales dupa ce numele meu a fost vehiculat si asteptat de foarte multi pentru functii cheie in Guvern si, in special, pentru modul (total nejustificat spun unii!) in care am fost tratat de conducerea PSD. Consider ca activitatea guvernamentala trebuie sa se desfasoare cu profesionisti capabili sa ia decizii corecte, la momentul oportun si, inainte de toate, exclusiv in interesul tarii", a scris Teodorovici, sambata, pe Facebook.

El a tinut sa precizeze ca nu a avut niciun motiv sa refuze solicitarea premierului Mihai Tudose, care, "mai mult ca sigur", a fost fundamentata de realizarile din timpul mandatelor sale de la Fonduri europene si Finante.

"Nu voi refuza niciodata o astfel de solicitare, intrucat cred ca dovada profesionalismului trebuie aratata atunci cand este nevoie de ea, fara a tine cont de orgolii personale sau partinice. Nu m-am ferit sa-mi asum raspunderi in momente critice - a se vedea momentul la care am preluat mandatul de ministru al Fondurilor europene si pe cel al Finantelor publice. Nu ezit sa amintesc si de masurile adoptate (desi apreciate ca fiind mult prea indraznete!) in calitate de ministru al Finantelor si care s-au dovedit a fi de succes", a mai sustinut senatorul PSD.

Teodorovici mai spune ca "nu exista nimic" care sa il faca sa nu accepte o solicitare de sprijin din partea cuiva, cu atat mai mult atunci cand aceasta rugaminte vine din partea premierului, indiferent de culoarea politica a Guvernului condus de acesta.

"Traversam o perioada dificila in care profesionalismul si capacitatea de a lua decizii ar trebui sa fie dominantele unei echipe guvernamentale la inceput de drum. Provocarile care urmeaza ma fac sa acord incredere premierului Tudose in determinarea de a schimba abordarea la nivelul echipei guvernamentale (insuficient de experimentata pentru a face fata acestora). Di ...citeste mai departe despre "Un consilier al lui Tudose spune ca va demisiona daca Guvernul vine cu "fantezii si topaieli fiscale"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mihai Tudose consilier Orlando Teodorovici, #Teodorovici demisie Guvern topaiala fiscala , #Stiri Guvern