Un europarlamentar pleaca din PSD si cere demisia lui Dragnea: Teoria complotului "statului paralel" e ridicola

Sambata, 18 Noiembrie 2017, ora 13:22
866 citiri
Un europarlamentar pleaca din PSD si cere demisia lui Dragnea: Teoria complotului "statului paralel" e ridicola
Foto: arhiva Facebook/Sorin Moisa

Europarlamentarul PSD Sorin Moisa a anuntat sambata, pe Facebook, ca pleaca din PSD, solicitandu-i si liderului partidului, Liviu Dragnea, sa demisioneze de la sefia formatiunii si de la presedintia Camerei Deputatilor, avertizand ca, in caz contrar, Romania va fi izolata pe plan european si i se va taia finantarea europeana.

Intr-o postare extrem de lunga, Moisa analizeaza toate aspectele infierate mai ales in ultimul timp de ceea ce el numeste "gruparea Dragnea" si le demonteaza argumentat rand pe rand.

"Sub conducerea lui Liviu Dragnea, PSD a dezgropat, reactivat si adaptat la contextul actual al Romaniei o parte din reflexele indelung cultivate in anii national-comunismului pe care le speram definitiv depasite. Doar in 1990 partea cea mai reactionara din FSN mai folosise acest discurs, pentru a-l abandona apoi si ea si a se legitima prin discursul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana si NATO.

Acum suntem din nou in situatia in care strainul rau conspira impotriva Romaniei, in care Bruxelles-ul este ostil si inamic romanilor, multinationalele ii exploateaza pe romani, George Soros este aliat cu diverse cancelarii occidentale pentru a scoate lumea in strada si se ocupa personal sa comita diverse nedreptati impotriva domnului Dragnea", a scris Sorin Moisa pe pagina personala de Facebook.

Europarlamentarul critica inadecvarea, incompetenta, stangacia, complexele, lipsa aderentei spontane la elita europeana si occidentala a gruparii Dragnea, despre care spune ca sunt transformate in pretext de falsa mandrie nationala.

"Ce ofera PSD acum nu este patriotism, ci nationalism de tip polonez sau maghiar, frustrat, in mod steril opus Bruxelles-ului, conservator social. O forma de discurs si practica politica ce apropie tara nu doar de grupul iliberal al tarilor de la Visegrad, ci si de Rusia lui Putin", mai atrage atentia europarlamentarul.

Sorin Moisa denunta si "lipsa halucinanta de empatie individuala sau de grup" aratata cu prilejul aniversarii lui Liviu Dragnea in ziua comemorarii celor doi ani de la Colectiv.

De asemenea, europarlamentarul critica si neprioritizarea contructiei autostrazii Targu Mures - Targu Neamt - Iasi, "durerea Moldovei, leaganul electoral al PSD".

Moisa arata ca PSD ar trebui sa isi asume "cu prioritate" lupta impotriva coruptiei deoarece electoratul acestui partid este cel mai vulnerabil la coruptie, "la cea mica in mod direct, la cea mare in mod sistemic".

"Nu cred cu niciun chip ca exista o majoritate t ...citeste mai departe despre "Un europarlamentar pleaca din PSD si cere demisia lui Dragnea: Teoria complotului "statului paralel" e ridicola" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sorin Moisa demisie PSD Dragnea coruptie, #Sorin Moisa cere demisie Dragnea TelDrum , #Stiri Guvern