Ungaria risca sa ramana fara drept de vot in Consiliul European

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 10:56
868 citiri
Ungaria risca sa ramana fara drept de vot in Consiliul European
Foto: ALDE.eu

Grupul europarlamentarilor Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) a indemnat marti la activarea articolului 7 al Tratatului UE privind incalcarea valorilor comune si statului de drept impotriva Ungariei, pentru autorizarea folosirii armelor de foc impotriva refugiatilor.

ALDE a indemnat la activarea mecanismelor de prevenire - care permite Consiliului sa avertizeze un stat membru UE inaintea unei "incalcari grave" - si de sanctionare - care permite Consiliului sa suspende anumite drepturi care deriva din aplicarea tratatelor UE tarii respective, inclusiv a dreptului de vot in Consiliu, in cazul in care "incalcari grave" au persistat pentru o lunga perioada de timp.

Europarlamentarii liberali si democrati au indemnat la activarea articolului 7 dupa ce Parlamentul Ungariei a adoptat un pachet de amendamente legislative si o lege speciala a Apararii.

In opinia ALDE, noua legislatie consolideaza puterea politiei si armatei, autorizandu-le sa faca uz de arme de... citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Ungaria risca sa ramana fara drept de vot in Consiliul European" pe Ziare.com

#Ungaria ALDE Consiliul European imigranti , #Stiri Guvern