USR: Romania va fi rusinea Europei, daca liderii PSD-ALDE ignora avertismentul ambasadelor

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 19:52
972 citiri

USR le cere liderilor coalitiei PSD-ALDE sa dea curs apelului celor sapte ambasade europene, care au emis un comunicat comun cu privire la modificarea Legilor Justitiei, avertizand ca Romania va fi rusinea Europei, daca acestia ignora apelul ambasadelor.

"USR someaza liderii coalitiei PSD-ALDE sa dea curs apelului celor sapte ambasade europene, partenere ale Romaniei, care au emis, ieri, un comunicat comun cu privire la modificarea Legilor Justitiei. USR avertizeaza ca Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu vor indeparta Romania de Franta si Germania daca ignora acest apel de transparenta. Consecintele vor fi pierderea credibilitatii in fata partenerilor externi si indepartarea de zona euro si de spatiul Schengen", potrivit unui comunicat de presa remis vineri.

Deputatul USR Matei Dobrovie sustine ca Guvernarea PSD-ALDE nu va scoate Romania din Uniunea Europeana, dar ca dupa derapajele Poloniei si Ungariei, Comisia Europeana nu va mai fi la fel de indulgenta ca pana acum cu statele care nu respect deciziile si valorile europene.

"Riscam taieri de fonduri sau chiar optiunea nucleara de suspendare a dreptului de vot. Romania va fi rusinea Europei in anul in care va celebra Centenarul si risca in 2019 sa-si compromita complet potentialul de a avea o presedintie a Consiliului UE macar onorabila", a precizat Dobrovie, potrivit documentului citat.

Ambasadele Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Frantei, Germaniei, Olandei si Suediei au solicitat, joi, intr-un comunicat, ca factorii implicati in proiectul de reforma a justitiei sa evite orice actiune care ar putea duce la slabirea independentei sistemului judiciar si sa ceara avizul Comisiei de la Venetia.

Seful Consiliului Europei i-a scris lui Iohannis, ingrijorat de Legile Justitiei: Cereti expertiza Comisiei de la VenetiaSapte ambasadori UE, avertisment comun: Legile Justitiei pun in pericol progresele Romaniei. Sa se ceara avizul Comisiei de la VenetiaInalta Curte a trimis la CCR toate Legile Justitiei: Sunt neconstitutionalePresedintele partidului european ALDE, despre Legile Justitiei: Suntem ingrijorati. Voi discuta cu Tariceanu si ToaderSeful DIICOT, despre dosarele care vor fi distruse, SRI si bomba ascunsa din Legile Justitiei: Urmeaza decapitarea sistemului judiciar! InterviuDragnea vrea sa traduca Legile Justitiei pentru ambasadori si spune ca Iohannis trebuie linistit, ca vin sarbatorileTariceanu ii acuza pe ambasadori de rea intentie sau lipsa de informare si-i cheama sa le ...citeste mai departe despre "USR: Romania va fi rusinea Europei, daca liderii PSD-ALDE ignora avertismentul ambasadelor" pe Ziare.com

#USR PSD ALDE ambasade Legi Justitie, #Romania rusinea Europei PSD Justitie , #Stiri Guvern