USR: Sfarsitul coalitiei PSD-ALDE a fost anuntat la Casa Alba

Sambata, 10 Iunie 2017, ora 16:55
650 citiri
USR: Sfarsitul coalitiei PSD-ALDE a fost anuntat la Casa Alba
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

USR considera ca declaratia lui Donald Trump de sprijin fata de presedintele Klaus Iohannis in lupta anticoruptie anunta sfarsitul coalitiei dintre PSD si ALDE.

"USR apreciaza sprijinul administratiei americane pentru continuarea luptei anticoruptie si sustinerea statului de drept in Romania. Acest mesaj de sprijin, transmis cu ocazia vizitei presedintelui Klaus Iohannis in SUA, prevesteste sfarsitul coalitiei PSD - ALDE.

Prin sustinerea eforturilor fortelor reformiste, SUA descurajeaza in mod clar tentativele actualei majoritati PSD-ALDE de a face reversibile progresele inregistrate in justitie si in lupta impotriva coruptiei in ultimii ani si de a discredita niste institutii care sunt model de bune practici la nivelul international", se arata intr-un comunicat al USR de sambata, intitulat "Sfarsitul coalitiei PSD-ALDE anuntat la Casa Alba".

Sursa citata apreciaza ca importanta vizitei lui Iohannis este demonstrata de faptul ca presedintele nostru a fost al patrulea lider UE invitat la Casa Alba de catre Donald Trump.

"De altfel, presedintele SUA a recunoscut contributia importanta a Romaniei la NATO in Afganistan, dar si in combaterea terorismului, si a dat tara noastra ca exemplu de stat care si-a indeplinit angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru aparare. USR va monitoriza respectarea acestui angajament, in conditiile de risc introduse de politica opaca si ineficienta a Guvernului Grindeanu si PSD", adauga comunicatul.

USR mai subliniaza ca mesajul lui Trump de reasigurare pentru statele de pe flancul estic al NATO, si in primul rand pentru Romania, "pune capat unor speculatii si ingrijorari legate de politica noii administratii americane si, ca urmare, are o importanta deosebita".

Presedintele Klaus Iohannis si omologul sau american Donald Trump s-au intalnit, vineri, la Washington. Trump l-a intampinat pe Iohannis si i-a urat "bun venit unui adevarat aliat". Totodata, la inceputul discutiilor dintre cei doi din Biroul Oval, Trump a mentionat si "parteneriatul maret" dintre Romania si SUA.

Cei doi au sustinut apoi o conferinta de presa comuna, in Gradina Trandafirilor de la Casa Alba, in care Trump a aplaudat curajul lui Iohannis in lupta anticoruptie, a anuntat ca Statele Unite il sustin oficial in aceasta lupta si ca au incredere ca seful statului roman o va castiga.

Intrebat si daca investitorii americani sunt afectati de coruptia din Romania, Trump a spus ca sunt tot mai multi care aleg tara noastra ca destinatie pentru a ...citeste mai departe despre "USR: Sfarsitul coalitiei PSD-ALDE a fost anuntat la Casa Alba" pe Ziare.com

#USR Iohannis Trump , #Stiri Guvern