Vaccin anti-prostie

Luni, 01 Mai 2017, ora 12:06
2103 citiri
Vaccin anti-prostie

Seful PSD nu s-a putut abtine. E epidemie de rujeola, au murit deja peste 20 de copii, iar Dragnea a anuntat ca e impotriva vaccinarii obligatorii. El se raliaza astfel celor care, cu cinism sau doar din prostie, neaga dimensiunea publica a sanatatii.

Declaratia lui Dragnea e facuta intr-un moment cand tara cunoaste o alta criza: accesul la dozele de vaccin e mai dificil ca niciodata. Cu alte cuvinte: unii spun ca vaccinarea este o decizie strict privata, iar cei care vor sa-si protejeze odraslele nu pot sa o faca.

Asta e, de fapt, chiar filosofia PSD. Liderii acestui partid vorbesc mult mai des despre viata lor particulara decat despre optiunile pe care trebuie sa le asume intrucat au responsabilitatea guvernarii.

Acelasi Dragnea relateaza, de pilda, ce facea el, copil fiind, de 1 Mai: "Mergeam in zavoi, la pescuit cu undita din trestie, de atunci am aceasta boala". Nu a fost la fel de vorbaret atunci cand presa l-a intrebat cat a cheltuit in vacanta de Paste la ocean.

Problema nu e caracterul selectiv al amintirilor, ci faptul ca politicianul pesedist justifica doar optiunile sale private. Altfel spus, stim de ce-i place pescuitul, dar nu si de ce se impotriveste vaccinarii obligatorii. Publicul n-are acces la ratiunile deciziilor publice.

Cam la fel procedeaza, din pacate, si Klaus Iohannis. Ce-i drept, nu intotdeauna.

Zilele trecute, purtatorul de cuvant al Presedintiei a confirmat informatia potrivit careia Liviu Dragnea a fost invitat la sarbatorirea zilei Europei. Nu stim de ce. Ni s-a spus doar ca s-a optat pentru "lista extinsa", curtea de la Cotroceni fiind "suficient de mare pentru a primi pe toata lumea".

Iohannis renunta la principiul la care a recurs la 1 Decembrie, cand politicienii condamnati sau urmariti au stat acasa.

Consecintele directe ale deciziei luate de seful statului sunt mai putin grave decat asocierea lui Dragnea cu vedetele angajate in campanii anti-vaccinare. Pe fond, este vorba, insa, despre acelasi lucru, si anume despre dispret. Fata de interesul public.

Oamenii politici nu sunt ingeri. Dar ei trebuie sa caute macar sa fie exemple. Nu in viata privata. Ci in chestiunile care au relevanta pentru orice membru al comunitatii. In caz contrar, politica devine un hobby, adica un fleac.

Avem nevoie de vaccinare. In joc e sanatatea populatiei, dar importanta e si etica publica. Un vaccin anti-coruptie nu a fost inventat. Exista, insa, unul anti-prostie. Nu se gaseste, ce-i drept, in farmacii...

Cris ...citeste mai departe despre "Vaccin anti-prostie" pe Ziare.com

#Dragnea vaccin, #Dragnea pescuit, #Iohannis Ziua Europei invitati , #Stiri Guvern