Victor Ponta: Vom avea noul guvern si bugetul pe 2015 pana la sfarsitul lunii decembrie

Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 09:15
1763 citiri
Victor Ponta: Vom avea noul guvern si bugetul pe 2015 pana la sfarsitul lunii decembrie
Foto: aradon.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca bugetul pentru anul 2015 va fi prezentat odata cu noul guvern, in data de 21 decembrie, si ambele vor putea trece de votul Parlamentului pana la sfarsitul anului.

"Noi o sa avem buget anul acesta, pentru ca avand cinci saptamani intre momentul duminica, 16 noiembrie, si momentul preluarii mandatului de presedinte, noi pe 21 decembrie avem guvernul - prim-ministru, structura guvernului, avem bugetul si toate acestea le putem adopta pana la sfarsitul lunii", a spus Ponta la Romania TV, potrivit Agerpres.

Intrebat daca bugetul nu ar fi trebuit prezentat pana la sfarsitul lunii octombrie, premierul a spus ca acest lucru nu poate fi facut inainte de vizita oficiala a delegatiei Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

"Exista o singura lege: acordul dintre Romania si Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala, a fost ratificat prin lege in Parlament. Iar acesta prevede ca orice buget, inclusiv rectificarile care se fac dupa primul semestru, trebuie sa fie convenite cu delegatia FMI si CE. Avem deja stabilita vizita, in 2 decembrie incepe vizita oficiala. Noi pana atunci avem pregatite toate datele economice si fiscal-bugetare. Daca am trimite bugetul fara sa avem incheiate discutiile cu CE si FMI, am incalcat legea prin care s-a ratificat acordul", a explicat Victor Ponta.

Seful Executivului a dat asigurari ca nu vor exista probleme in ceea ce priveste plata pensiilor si a salariilor bugetarilor la inceputul anului viitor si ca in bugetul pe 2015 va fi inclus pachetul de masuri promise sindicalistilor din sanatate si educatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Victor Ponta buget, #Victor Ponta noul guvern , #Stiri Guvern