Viorel Catarama ar putea candida pentru sefia PNL. Miercuri este ultima zi pentru depunerea candidaturilor

Duminica, 14 Mai 2017, ora 14:02
1098 citiri
Viorel Catarama ar putea candida pentru sefia PNL. Miercuri este ultima zi pentru depunerea candidaturilor
Foto: captura ProTV

Presedintia PNL este disputata, cu aproximativ o luna inainte de Congres, de Ludovic Orban si Cristian Busoi, dupa ce Catalin Predoiu s-a retras, surse precizand pentru MEDIAFAX ca, in partid, si Viorel Catarama incearca sa stranga semnaturi. Candidaturile mai pot fi depuse pana miercuri, 16 mai.

Prima candidatura care urmeaza sa fie depusa oficial, luni, la ora 11.00, este cea a lui Ludovic Orban, motiunea purtand numele de "Partidul National Liberal- Forta Dreptei".

Orban este sustinut de 24 de presedinti de organizatii locale.

Liberalul sustine ca "in peste 30 de filiale judetene exista semnaturi de sustinere de ordinul miilor din partea primarilor de orase, comune, viceprimarilor, consilierilor judeteni si presedintilor de organizatii locale".

Ludovic Orban a avut, marti, la Parlament, o intalnire cu liderii de organizatii care il sustin, printre acestia fiind prezenti fostul secretar general al PNL, Ilie Bolojan (Bihor), Gheorghe Falca (Arad), Radu F. Alexandru, Mircea Hava (Alba), Lucian Bode (Salaj), Adrian Miutescu (Arges), Raducu Filipescu, Marian Dragulin (Calarasi), Ionel Palar (Bacau), Virgil Guran, Vlad Nistor, Ben Oni Ardelean, Mircea Cazan, Dan Valceanu (Gorj), Nini Sapunaru, Romeo Nicoara (Satu Mare), Catalin Toma (Vrancea), Ion Stefan, Costel Alexe (Iasi), Viorel Badea Riceard (Diaspora), Marius Nicoara, Cristian Buican, Adrian Vestea (Brasov), Florin Citu, Florin Roman si Marius Caraveteanu (Dambovita).

Orban a fost propunerea PNL pentru Primaria Capitalei la alegerile din 2016. S-a retras insa, dupa ce DNA a inceput urmarirea penala impotriva sa pentru folosirea influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite. Politicianul era acuzat ca, in 1 martie 2016, l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdareanu caruia i-a cerut bani pentru campania electorala pentru alegerile locale. Dosarul a ajuns repede la Inalta Curte de Casatie si Justitie iar, la finalul lunii ianuarie 2017, magistratii l-au achitat pe Orban. Decizia nu este una definitiva.

Un alt nume vehiculat pentru sefia PNL este fostul secretar general al PNL Ilie Bolojan. In cele din urma, acesta a refuzat, desi mai multi liberali, printre care si fostul presedinte PNL, Alina Gorghiu, i-au propus sa intre in competitia interna.

Bolojan a preferat insa sa faca un pas in spate si sa il sustina pe Ludovic Orban pentru a oferi partidului "un nou inceput" din 17 iunie. "Am luat decizia sa ne concentram fortele, sa oferim o echipa puternica membrilor PNL, pe c ...citeste mai departe despre "Viorel Catarama ar putea candida pentru sefia PNL. Miercuri este ultima zi pentru depunerea candidaturilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Viorel Catarama candidat PNL, #alegeri presedinte PNL , #Stiri Guvern