Vom intra in februarie fara buget adoptat, dupa ce Grindeanu nu s-a inteles cu Iohannis

Vineri, 27 Ianuarie 2017, ora 18:00
5916 citiri
Vom intra in februarie fara buget adoptat, dupa ce Grindeanu nu s-a inteles cu Iohannis
Foto: Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a spus, vineri seara, ca a avut o discutie cu presedintele Klaus Iohannis si ca va fi nevoie de avizul CSAT pentru a fi aprobat bugetul pe anul 2017, iar Consiliul se reuneste abia marti, 31 ianuarie.

Grindeanu a lasat sa se inteleaga ca nu s-a inteles cu seful statului ca o sedinta CSAT sa aiba loc mai devreme.

"Am vrut sa subliniez faptul ca noi am terminat proiectul de buget, ca avem tot ce inseamna vize. Mai este nevoie in schimb de un aviz, avizul CSAT. Am avut o discutie astazi, mai dupa-masa, cu dl presedinte Klaus Iohannis. Am sperat la un parcurs asa cum a fost parcursul, sa spunem, spre exemplu, anul trecut.

Anul trecut, s-a aprobat proiectul pe 9 decembrie, iar in 10 decembrie s-a trimis catre CSAT. Am sperat...", a spus Grindeanu, in deschiderea sedintei de guvern de vineri, amanata mai bine de patru ore.

"Va anunt ca sedinta CSAT va fi marti, la 12:30. Drept urmare, am informat conducerile celor doua Camere ca, imediat dupa CSAT, vom avea sedinta de guvern pentru aprobarea Legii bugetului. Asta este desfasurarea pe care o vom avea in zilele urmatoare.

Ne dorim cu totii, cred, sa avem un buget pentru Romania, cat mai repede adoptat de catre Parlament", a adaugat Sorin Grindeanu.

Ramane de vazut ce va spune Consiliul, avand in vedere ca presedintele Klaus Iohannis a criticat dur proiectul de buget, in special din cauza reducerii bugetelor in domeniul securitatii nationale, despre care seful statului spunea joi ca "e un atentat la siguranta romanilor".

In noua varianta, s-a mai taiat din bugetele SRI si Administratiei Prezidentiale, in schimb Apararea a primit cei 2% din PIB.

Iata cum arata forma finala a bugetului pe 2017 ...citeste mai departe despre "Vom intra in februarie fara buget adoptat, dupa ce Grindeanu nu s-a inteles cu Iohannis" pe Ziare.com

#Sorin Grindeanu buget CSAT, #buget 2017 aviz CSAT, #Grindeanu discutii Iohannis buget , #Stiri Guvern