Vosganian neaga ca a sugerat impozitarea oualor din gospodarie: A fost o inventie a presei

Duminica, 22 Octombrie 2017, ora 13:10
1123 citiri
Vosganian neaga ca a sugerat impozitarea oualor din gospodarie: A fost o inventie a presei
Foto: Facebook/Varujan Vosganian

Varujan Vosganian, care a starnit o adevarata polemica recent dupa ce a transmis ca cine mananca oul luat direct din cotetul propriu "vaduveste" bugetul statului, revine acum asupra acestui subiect si spune ca, de fapt, este unul inventat de presa.

Intr-o interventie, duminica, la Antena 3, fostul ministru a sustinut ca el nu a sugerat impozitarea oualor din curtile oamenilor si ca totul a fost inventat de presa.

"Declaratiile mele starnesc scandal numai in presa. Dumneavoastra nasteti scandalul. Mie mi se pare ca declaratia mea a fost responsabila. Nu va intereseaza declaratiile in sensul armonizarii, ci scandaluri. Gaina evazionista a fost incorecta.

Idiotenia asta cu impozitarea cotetelor a fost preluata de colegii dumneavoastra ca si cum a fost reala. A fost o inventie a presei si colegii mei au inteles ca este o manevra a presei de a incerca sa inducem o stare de neliniste in opinia publica. Impozitarea cotetelor a fost o idiotenie inventata de unele agentii de presa", a spus Vosganian.

Cand moderatorul emisiunii i-a atras atentia ca nu este vorba despre o declaratie, ci despre faptul ca el a sugerat pe pagina sa de Facebook acest lucru, fostul ministru a spus ca el nu a scris asa ceva.

"Eu pe Facebook nu am scris asa ceva. Utilizatorii au crezut ce spuneti dumneavoastra. Impozitarea cotetelor si a oualor de sub gaina este o idiotenie pe care au inventat-o unele trusturi de presa. Niciodata nu am spus asa ceva", a continuat el.

Postarea la care facea referire moderatorul a aparut pe pagina de Facebook a lui Vosganian la inceputul lunii octombrie. Atunci, el a transmis ca "autoconsumul", adica faptul ca mancam oul luat direct din cotetul propriu, "vaduveste" bugetul statului. Fostul ministru a adaugat ca fiecare ou mancat direct din cotet si pe care nu l-am platit nu aduce bugetului 50 de bani.

"Fiecare ou mancat de la gaina din curte 'vaduveste' bugetul de cincizeci de bani!:). Sa presupunem ca folosim, in demonstratia noastra, doua gaini ouatoare. Una dintre ele apartine unei ferme, cealalta unui cotet. Oul fermierului va lua calea pietei si va fi vandut, in medie, cu 1 leu (pentru ouale ecologice ceva mai mult, pentru celelalte ceva mai putin). Oul gospodarului va trece direct din cotet in tigaie.

Oul vandut va aduce bugetului TVA, impozit pe profit si pe dividende, impozit pe salarii si contributii la asigurarile sociale. La asta se adauga faptul ca, la randul lor, salariile si profiturile obtinute din productia fermierului, ...citeste mai departe despre "Vosganian neaga ca a sugerat impozitarea oualor din gospodarie: A fost o inventie a presei" pe Ziare.com

#Vosganian impozitare oua cotet, #Vosganian impozitare oua , #Stiri Guvern