Votul "in alb", un proiect care le-ar da romanilor ocazia sa-i taxeze pe politicieni

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 22:23
934 citiri
Votul "in alb", un proiect care le-ar da romanilor ocazia sa-i taxeze pe politicieni

Parlamentarii Opozitiei au inaintat un proiect legislativ care sa le dea alegatorilor optiunea sa nu voteze pentru niciun candidat de pe buletin, fara ca votul lor sa fie anulat.

Este vorba despre votul in alb, cunoscut si sub denumirea de "vot de protest", un sistem ce le-ar permite oamenilor sa mearga la vot si sa puna stampila pe un cadran gol, ceea ce inseamna ca nu aleg niciun candidat, dar votul ramane valabil, transmite Adevarul.

Unul dintre semnatarii acestui proiect este deputatul Tudor Ciuhodaru, care a explicat ca el ar permite alegatorilor sa-i sanctioneze pe politicieni si pe partidele din care acestia vin, dar ar reduce si numarul de parlamentari si ar creste participarea la vot.

La 30 noiembrie, romanii pot vota "in alb"

"Acest sistem de vot ne va da pentru prima data posibilitatea sa-i trimitem ...citeste mai departe despre "Votul "in alb", un proiect care le-ar da romanilor ocazia sa-i taxeze pe politicieni" pe Ziare.com

#vot alb proiect legislativ, #sistem votare proiect legislativ, #Tudor Ciuhodaru vot alb, #proiect legislativ vot protest , #Stiri Guvern