Vrei sa votezi in localitatea unde stai, nu in cea unde ai domiciliul? Iata ce trebuie sa faci

Luni, 18 Aprilie 2016, ora 15:52
965 citiri
Vrei sa votezi in localitatea unde stai, nu in cea unde ai domiciliul? Iata ce trebuie sa faci
Foto: Arhiva / Digi24

Alegerile locale din 5 iunie se apropie cu pasi repezi si multi alegatori si-ar dori sa poata vota in localitatea unde locuiesc efectiv, nu in cea in care au domiciliul inscris oficial in acte. "Ce fac daca vreau sa votez in Bucuresti, unde invat, nu acasa, la Suceava?", ne-a intrebat un cititor Ziare.com.

Intrebarea vine in contextul in care la alegerile precedente multi flotanti (cetateni care au resedinta in alta localitate decat cea de domiciliu) au stat ore in sir la coada la sectiile special amenajate pentru ei (foto), iar unii chiar au cedat, renuntand sa isi mai exercite dreptul de vot.

Anul acesta, pentru cei care au actele in regula exista posibilitatea inscrierii in Registrul electoral, dupa cum se precizeaza in raspunsul primit la redactie din partea Autoritatii Electorale Permanente (AEP).

Astfel, potrivit art. 18 din Legea nr. 115/2015, "Pana cel mai tarziu cu 45 de zile inaintea datei scrutinului, cetatenii cu drept de vot care si-au stabilit resedinta in ...citeste mai departe despre "Vrei sa votezi in localitatea unde stai, nu in cea unde ai domiciliul? Iata ce trebuie sa faci" pe Ziare.com

#inscriere Registrul Electoral flotanti , #Stiri Guvern