PAID are un program de reasigurare de 200 milioane euro

Marti, 08 Martie 2011, ora 13:45
2003 citiri
PAID are un program de reasigurare de 200 milioane euro

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) beneficiaza de un program de reasigurare de 200 de milioane euro, iar retinerea proprie pentru un eveniment este de 250.000 de euro, a declarat marti presedintele societatii, Marius Bulugea, citat de NewsIn.

"Pool-ul a cumparat de pe piata internationala un program de reasigurare de 200 de milioane de euro. Programul de reasigurare era de 100 milioane euro in iulie 2010, cand au fost emise primele polite", a mentionat Bulugea.

Acesta a mai spus ca programul a fost suplimentat la inceputul acestui an, dupa o renegociere cu reasiguratorii in functie de volumul subscrierilor.

Retinerea PAID pentru un eveniment de catastrofa este de 250.000 euro, pe zona, suma care este "neobisnuit de mica pentru un astfel de pool de asigurare, lucru deosebit de benefic pentru societate", iar ceea ce depaseste pragul de 250.000 euro va fi platit de reasiguratori.

Bulugea a precizat ca nivelul acestui program de reasigurare a fost stabilit dupa modele de catastrofa practicate pe piata internationala, "calculate pe realitatile din Romania". 

Seful PAID a precizat ca, in cazul unui eveniment care provoaca pagube de peste 250.000 euro, despagubirile se vor plati dupa primirea sumelor din reasigurare, acest lucru insemnand cel mult o luna de zile.

#paid, #program, #reasigurare, #milioane euro , #Calculatoare