Tabletele, preferate in detrimentul PC-urilor

Joi, 12 Iulie 2012, ora 10:31
1414 citiri
Tabletele, preferate in detrimentul PC-urilor

Vanzarile mondiale de calculatoare personale (PC) au scazut cu 0,1% in al doilea trimestru al acestui an, pe masura ce consumatorii se indreapta din ce in ce mai mult spre dispozitivele mobile de genul tabletelor, au anuntat miercuri doua importante firme de cercetare de piata.

Potrivit Gartner, producatorii de PC-uri au livrat in al doilea trimestru al acestui an 87,5 milioane unitati, "acesta fiind al saptelea trimestru consecutiv de stagnare sau crestere slaba", a declarat analistul Gartner, Mikako Kitagawa.

O alta mare firma de cercetare de piata International Data Corp. a estimat si ea ca in al doilea trimestru livrarile globale de PC-uri s-au situat la 86,73 milioane unitati, in scadere cu 0,1% comparativ cu 86,83 milioane unitati in perioada similara a anului trecut.

"Consumatorii sunt mai putin interesati de cheltuielile pentru PC-uri in conditiile in care exista alte produse si servicii tehnologice, cum sunt ultimele telefoane inteligente sau tabletele media. Aceasta tendinta se manifesta in special pe pietele mature din tarile occidentale unde piata PC-urilor este puternic saturata", informeaza Gartner.

Grupul american Hewlett-Packard a continuat sa fie cel mai mare vanzator mondial de PC-uri cu 14,9% din piata, chiar daca livrarile sale au scazut cu 12,1%. Urmeaza grupul chinez Lenovo (14,7%), grupul taiwanez Acer (11%) si grupul american Dell (10,7%).

Pe piata din SUA, Hewlett-Packard este lider cu 25%, urmat de Dell (21,7%) si Apple (12%).

Un studiu separat publicat saptamana trecuta de ABI Research estima ca vanzarile de tablete informatice ar urma sa le depaseasca pe cele de notebook-uri pana in 2016.

#PC dispozitive tableta, #vanzari pc, #PC livrari globale , #Calculatoare