NASA construieste sateliti bazati pe smartphone

Marti, 28 August 2012, ora 11:13
1551 citiri
NASA construieste sateliti bazati pe smartphone

Inginerii de la NASA pregatesc o noua generatie de sateliti de telecomunicatii, PhoneSats, care vor folosi procesoare de smartphone-uri Android si care vor fi mai ieftini decat cei construiti pana acum.

Satelitii NASA PhoneSat vor fi dezvoltati pe baza a doua prototipuri, unul cu un HTC Nexus One si unul cu un Samsung Nexus S. Specialistii de la NASA au ales cele doua modele pentru ca aceste telefoane nu au suferit nicio modificare hardware, precizeaza Mashable.

Pe site-ul oficial, NASA arata ca smartphone-urile au o serie de caracteristici compatibile cu sistemul de operare al satelitilor, printre care pot fi amintite procesoarele rapid, un sistem de operare versatil, mai multi senzori si camere cu rezolutie inalta.

Generatia noua de sateliti bazati pe tehnologia Android costa 3.500 dolari, iar primii trei vor ajunge in spatiu pana la finalul anului. Reprezentantii agentiei americane spun ca, in cazul in care cei trei vor rezista in spatiu si vor indeplini toate asteptarile inginerilor, proiectul va fi continuat.

#sateliti NASA, #smartphone, #nasa, #sateliti procesor smartphone , #Componente hardware