Profitul ARM "explodeaza": 74% mai mult decat in 2011

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 19:04
1385 citiri
Profitul ARM "explodeaza": 74% mai mult decat in 2011

Producatorul de procesoare ARM Holdings a anuntat un profit in crestere pentru primul trimestru al 2012 datorita cererii mari de microcipuri si a precizat ca venitul la nivel anual va respecta estimarile exprimate anterior.

ARM produce modele pentru microcipurile aflate in majoritatea telefoanelor mobile, inclusiv iPhone, dar si pentru tablete, computere, electrocasnice si chiar masini, scrie Wall Street Journal.

"Pe masura ce multe aspecte ale vietii noastre devin digitale, continuam sa vedem o crestere in cererea de tehnologii ARM", a declarat CEO-ul Warren East.

Profitul a crescut cu 74% pana la 45,8 milioane de euro in primele trei luni ale anului, de la 26,4 milioane euro, cu un an in urma, cu ajutorul unor vanzari substantial mai mari si prin vanzare de 22 de licente pentru procesoare.

Analistii au estimat o crestere a veniturilor cu 12% pana la aproape 160 milioane de euro. Si profitul inainte de taxe, a crescut cu 22% pana la 75,8 milioane de euro, de la 62,1 milioane euro cu un an inainte.

ARM, care genereaza mare parte din vanzari in dolari, a inregistrat o crestere de 13% in vanzarile pe aceasta piata.

In timp ce vanzarile pe intreaga industrie au scazut substantial in prima parte a anului, majoritatea analistilor se asteapta la o revenire a acesteia in a doua jumatate a lui 2012, motiv pentru care ARM estimeaza vanzari de 655 milioane de dolari pana la finalul anului.

ARM a anuntat la inceputul lunii ca va intra in parteneriat cu companiile europene Gemalto NV si Gieseche & Devrient pentru a grabi adoptarea unui standard de securitate pentru tranzactiile online prin dispozitive mobile si console de jocuri.

Din noua colaborare va rezulta un software integrat procesoarelor ARM, care sa se afle "sub" sistemul de operare, pentru a mari gradul de siguranta al dispozitivelor.

In noiembrie 2011, ARM a lansat un nou procesor grafic pentru telefoane mobile, denumit Mali-T658, care este de zece ori mai rapid decat predecesoarele sale.

Razboiul gigantilor - Intel ataca piata procesoarelor pentru smartphone

Marele competitor al ARM este Intel, care are un rol important in dezvoltarea standardelor arhitecturale pe care ruleaza Windows, browsere ori alte software-uri. In februarie, CEO-ul companiei, Paul Otellini a anuntat ca intentioneaza sa creeze procesoare si pentru telefoanele mobile, piata pe care ARM detine monopol.

Compania intentioneaza ca pana la mijlocul anului sa lanseze primele procesoare pentru telefoane, din dorinta de a-si varia portofoliul cat mai rapid, pe masura ce vanzarile de computere sunt intr-o continua scadere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ARM profit, #vanzari ARM, #comenzi ARM, #procesoare ARM smartphone , #Componente hardware