Telefoane care se repara singure? Vezi cea mai noua inventie

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 08:27
2403 citiri
Telefoane care se repara singure? Vezi cea mai noua inventie

Te-ai saturat sa-ti duci telefonul mobil la reparat de fiecare data cand bateria nu mai functioneaza? S-ar putea ca, pe viitor, sa nu mai fii nevoit sa-ti schimbi telefonul mobil odata pe an. O echipa a Universitatii Tehnice din Illinois a dezvoltat un sistem de circuite electrice care se repara singure in cazul unei intreruperi.

Acest lucru este valabil in orice fel de circuit electric, exceptand gadget-urile, potrivit

Cercetatorii au demonstrat ca solutia lor bazata pe introducerea unor microcapsule de zece microni diametru in circuitele electronice, umplute in prealabil cu material polimer, se pot sparge singure in momentul in care un circuit electronic este intrerupt, reusind astfel sa umple spatiul gol ramas si sa restabileasca circuitul electric, evitand prabusirea acestuia.

"Acest lucru ar simplifica sistemul", a explicat profosorul de chimie, Jeffrey Moore, de la Universitatea din Illinois.

Cercetatorii au demonstrat ca in 90% din cazuri, capsulele microscopice au reusit sa regenereze 99 la suta din circuitul electronic afectat si sa il repuna in functiune fara a fi necesara interventia umana pentru a facilita procesul.

Acest nou sistem de auto-reparare a circuitelor electronice este studiat cu atentie de diferite industrii, in special cele spatiale, aeronautice, medicale si robotica pentru a construii echipamente cat mai sigure.

"Implicatii unui circuit electric de auto-reparare ar putea fi imense. In general, dispozitivele care au circuitele electrice stricate, nu pot fi reparate manual. In mod normal, trebuie inlocuit cipul. Acest lucru este valabil si in cazul bateriilor.

Nu puteti scoate bateria unui dispozitiv si sa incercati sa gasiti sursa problemei", spun inventatorii.

O astfel de descoperire ar fi uriasa pentru viitorul tuturor dispozitivelor electronice.

Urmatorul pas pentru echipa de cercetare este testarea sistemului. De asemenea, specialistii prevad o reducere masiva a cantitatii de deseuri electronice ca urmare a aparitiei noului sistem de "auto-vindecare" a circuitelor electrice.

Daca va aparea si compania care sa creeze telefoane mobile care sa nu-si piarda stilul niciodata, atunci veti scapa de grija de a va schimba gadget-ul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#circuite electrice auto reparatie, #telefoane mobile raparatie automata, #inventie cercetatori universitatea illinois , #Componente hardware