Producatorii de PC-uri din Asia o duc bine inainte de lansarea Windows 8

Marti, 24 Iulie 2012, ora 08:16
1538 citiri
Producatorii de PC-uri din Asia o duc bine inainte de lansarea Windows 8

Producatorii de PC-uri din Asia vor raporta profituri trimestriale mai mari in urmatoarele saptamani, dar temerile si intarzierile in achizitiile de calculatoare inainte de lansarea sistemului de operare Windows 8 in octombrie pot afecta negativ asupra castigurilor lor viitoare.

Lenovo si alti producatori de PC-uri din regiune reprezinta competitori importanti pentru companiile americane precum Dell sau Hewlett-Packard. Nesiguranta privind noul sistem de operare Windows 8, dispozitivele care vor rula acest sistem si preturile de comercializare ar putea domoli vanzarile de PC-uri inainte de lansare si i-ar putea discuraja pe utilizatori sa cumpere pana la testarea acestuia pe piata, conform Reuters.

"Credem ca Win8/RT si ultrabook-urile nu vor stimula cererea de PC-uri", spun analistii de la Jefferies.

Companiile din Asia care activeaza in domeniul IT vor raporta profituri in crestere

Potrivit analistilor, compania chineza Lenovo va raporta un profit net de 131,2 milioane de dolari, in crestere cu 21% de la 108,8 milioane de dolari, valoarea inregistrata in urma cu un an, potrivit estimarilor medii a zece analisti intervievati de Reuters.

In acelasi timp, analistii se asteapta ca Acer, companie din Taiwan, sa anunte un profit net de 591,9 milioane de dolari pentru cel de-al doilea trimestru, in crestere de la 331 milioane de dolari in T1. In trimestrul al doilea al anului trecut, Acer a raportat o pierdere de 6,79 miliarde de dolari.

Analistii cred ca ultrabook-urile Acer cu tehnologie Intel nu vor avea succes pe piata.

"Daca preturile pentru Windows 8 Ultrabook nu scad la un nivel de 699 de dolari, vanzarile nu vor fi ridicate", a spus Jenny Lai, analist la compania HSBC.

Samsung Electronics, profit record pentru primul trimestru al acestui an

Compania sud-coreeana Samsung Electronics a anuntat un profit record pentru primul trimestru al acestui an, care a ajuns la 5,2 miliarde de dolari. Se asteapta ca Samsung sa raporteze cresteri ale profitului in a doua jumatate a acestui an si sa isi extinda vanzarile smartphone-ului Galaxy S III.

Profit record de 5,2 miliarde de dolari pentru Samsung

In plus, Samsung va furniza procesoare si ecrane pentru noul iPhone lansat de Apple, care urmeaza sa fie lansat la sfarsitul acestui an.

Seful diviziei mobile a companiei Samsung, JK Skin, a spus ca vanzarile smartphone-ului Galaxy S III, lansat pe piata la sfarsitul lunii mai, ar putea sa depaseasca previziunile initiale de zece milioane de unitati vandute pana la sfarsitul lunii iulie.

Siuatia altor companii asiatice de pe piata IT

LG Display si SK Hynix se numara printre companiile care vor avea de castigat din pozitia de furnizori ai Apple.

Compania coreeana LG Display ar putea anunta cea de-a saptea pierdere consecutiva trimestriala marti, in urma cererii scazute de pe piata. Dar pe masura ce preturile se vor stabiliza si va fi lansat un nou iPhone, compania ar putea inregistra profit in cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Potrivit analistilor, SK Hynix, al doilea producator de chipuri din lume, va raporta un profit trimestrial mic in ziua de miercuri, dupa trei trimestre de pierderi, dupa stabilizarea preturilor chipurilor in cadrul industriei consolidate condusa de rivalul american Micron Technology Inc.

Cota de piata a companiei LG Electronics a crescut pe segmentul de televizoare in trimestrele trecute, transformand compania japoneza in cel de-al doilea producator de televizoare din lume. La raportarea rezultatelor trimestriale de miercuri, LG Electronics ar putea anunta o dublare a profitului pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an.

Segmentul dispozitivelor mobile al companiei LG Electronics inregistreaza scaderi, pe fondul competitiei reprezentata de producatorii low-cost din China si de Apple si Samsung.

Sony, Panasonic si Sharp se orienteaza catre segmente noi de piata

Companiile japoneze Sony, Panasonic si Sharp cauta alte modalitati de a obtine profit, indepartandu-se de produsele care le-au facut cunoscute la nivel global, dupa ce rezultatele lor financiare au fost afectate de rivalii lor straini condusi de Samsung Electronics. Impreuna, cele trei companii se asteapta sa vanda cu sapte milioane de televizoare mai putin comparativ cu anul trecut.

Sony se orienteaza catre producerea de camere, console pentru jocuri si produse software, ca si spre smartphone-uri si alte dispozitive mobile, Panasonic tinteste catre dezvoltarea segmentului de electrocasnice, baterii si panouri solare, in timp ce Sharp, producatorul de televizoare Aquos, cauta sa se relanseze prin parteneriatul cu firma taiwaneza Hon Hai Precision Industries.

Eforturile producatorilor sunt insa amenintate de o economie globala fragila si criza datoriilor din Europa, spun investitorii.

#producatori PC Asia, #companii Asia IT, #profit producatori PC Asia, #profit companii IT Asia , #Componente PC