Edilii pregatesc taxa pe comunicatii electronice

Marti, 04 Mai 2010, ora 13:41
1483 citiri
Edilii pregatesc taxa pe comunicatii electronice

18,25 de lei pe an pe metrul liniar de retele de comunicatii electronice - atat vor avea de platit operatorii de telefonie, internet si cablu din Capitala, potrivit proiectului de hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) privind nivelul taxelor si impozitelor in 2011, informeaza NewsIn.

Aflat in dezbatere publica, proiectul mentine la nivelul din 2010 impozitele pe case, terenuri si autoturisme, insa prevede introducerea taxei pe retele de comunicatii electronice - 5 bani pe zi pentru un metru liniar, care ar putea duce la scumpirea serviciilor oferite de operatorii de telefonie, internet si televiziune prin cablu.

Acelasi proiect prevede o taxa de 1,5 lei pe zi pe metru patrat pentru constructiile tehnice si echipamentele (tablouri electrice, stalpi, constructii speciale pentru aerisiri) folosite de aceiasi operatori la transmiterea semnalului telefonic, de internet sau cablu.

Taxele ar urma sa fie platite la Administratia Strazilor.

In proiect se mai arata ca, daca CGMB nu va vota pana la sfarsitul lunii mai modificarea zonelor fiscale, cu extinderea celor cu taxe si impozite mai mari, in 2011 se vor pastra zonele fiscale de anul acesta.

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#edili, #comunicatii, #electronice, #telefonie, #taxe , #Electronice