Plata rovinietei va fi controlata printr-un sistem electronic

Marti, 30 Octombrie 2007, ora 15:39
1398 citiri
Plata rovinietei va fi controlata printr-un sistem electronic

Directorul Companiei de Drumuri, Mihau Grecu, a declarat ca, incepand cu 2008, se va utiliza un sistem electronic pentru controlul vehiculelor in ceea ce priveste rovinieta, sistemele urmand a fi instalate pe drumurile nationale."Consider ca ar trebui sa fie un control riguros in trafic in ceea ce priveste detinerea de roviniete. Din 2008 va exista un sistem electronic care sa verifice fiecare masina, dupa sistemul existent in Ungaria. Practic, vor exista niste camere video pe drumurile nationale, iar soferii vor fi verificati in mers", a adaugat Grecu.

Potrivit acestuia, rovinieta pentru o zi nu este profitabila, in conditiile in care costul de productie este mai mare decat pretul cu care este comercilizata. Totodata, Grecu a explicat ca Ministerul Transporturilor analizeaza in acest moment propunerea privind cresterea tarifului rovinietei de la 1 ianuarie 2008. "in 2002 am stabilit un calendar in baza caruia din 2008 pretul rovinietei va creste cu 66%. Ministerul Transporturilor analizeaza problema si va stabili cu cat va creste tariful, insa cu siguranta cresterea va fi mai mica", a adaugat Grecu.

CNADNR a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca pretul unei roviniete pentru 12 luni va creste, de la 1 ianuarie 2008, de la 16 euro pentru autoturismele Euro II si 24 euro pentru cele non-euro la 28 euro pentru cele Euro II,respectiv 40 euro, tarifele fiind prevazute in Ordonanta 15/2002 pentru introducerea tarifului de utilizare a drumurilor. in conformitate cu Legea nr. 101/2007, rovinieta se poate achita atat de catre utilizatorii romani, cat si de utilizatorii straini pe perioade de 7 zile, 30 zile, 6 luni si 12 luni, fapt ce va duce la cresterea numarului de roviniete ce vor fi eliberate in perioada urmatoare.

<br /><br /><b>Bloombiz.ro Newsletter </b><p /><p>Aboneaza-te la <a href="http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4" target="_blank">newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.</p><br />