RCS & RDS, amendata de ANRCTI

Luni, 03 Septembrie 2007, ora 12:55
1364 citiri

RCS & RDS a fost amendata cu 100.000 de lei de catre Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, pentru ca nu a publicat, pana la data de 30 august 2007, in mod complet, inclusiv pe pagina sa de internet, lista cu numarul si adresele tuturor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea cu reteaua de telefonie pe care o opereaza.

Potrivit unui comunicat al Autoritatii, ANRCTI a obligat RCS & RDS ca, pana la 7 septembrie 2007, sa ia toate masurile pentru publicarea informatiilor mentionate, inclusiv pe pagina sa de internet.

Compania de telefonie si cablu a mai fost amendata, in cursul lunii august, se mai arata in comunicatul ANRCTI. Astfel, firmei i s-au aplicat doua amenzi administrative de 1.500, respectiv 3.000 de lei pentru fiecare zi de intarziere, pentru pentru netransmiterea unor informatii pe care Autoritatea le-a cerut, in vederea realizarii unei strategii si unei analize de piata. Aceastea nu sunt singurele amenzi administrative pe care RCS & RDS le-a primit anul acesta. In luna martie, firma a mai fost amendata cu 1.000 de lei pe zi de intarziere, tot pentru netransmiterea de informatii pentru o analiza de piata.

"ANRCTI monitorizeaza cu foarte mare atentie ceea ce se intampla pe piata comunicatiilor electronice si nu vom ezita sa facem uz de toate instrumentele oferite de legislatia in vigoare pentru ca lucrurile sa functioneze conform principiilor unei piete concurentiale. In cazul unor incalcari grave si repetate, daca furnizorul in cauza nu s-a conformat masurilor dispuse, conform prevederilor art. 59 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002, ANRCTI poate chiar suspenda sau
retrage furnizorului in cauza dreptul de a mai furniza retele sau servicii de comunicatii electronice pe baza autorizatiei generale", a declarat, in comunicat, presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.

Totodata, ANRCTI a solicitat operatorilor transmiterea, pana la data de 5 septembrie 2007, a informatiilor si documentelor care sa arate cum isi indeplinesc obligatia de negociere in ceea ce priveste cererile de interconectare primite pana la data de 20 iunie 2007.

Conform Deciziei presedintelui ANRCTI nr. 2849/2007, care a fost comunicata RCS & RDS la data de 8 august 2007, furnizorul a fost obligat ca in termen de 3 zile sa publice pe pagina sa de internet anumite informatii referitoare la punctele sale de acces, precum si tarifele tuturor serviciilor si facilitatilor asociate interconectarii. Termenul maxim de negociere in vederea incheierii unui acord de interconectare este de 2 luni de la data primirii de catre RCS & RDS a unei cereri in
acest sens, iar, in ceea ce priveste implementarea acordurilor de interconectare, termenul maxim este de 3 luni de la data incheierii acestora. In ceea ce priveste cererile de interconectare transmise RCS & RDS pana la data de 20 iunie 2007 inclusiv, termenul maxim de negociere a fost de 15 zile de la data comunicarii deciziei.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.