Seful Best Buy vinde actiuni la mai putin de o luna dupa numirea in functie

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 14:33
1365 citiri
Seful Best Buy vinde actiuni la mai putin de o luna dupa numirea in functie

Noul CEO Best Buy, Hubert Joly, a vandut, vineri, aproape 66 mii de actiuni ale companiei, la pretul de 18,02 dolari/pe actiune, obtinand 1,19 milioane de dolari.

"Vanzarea de astazi (n.r. vineri) a actiunilor detinute de Hubert Joly a fost realizata pentru acoperirea taxelor asociate pachetului de actiuni", se arata intr-un comunicat al companiei, citat de Reuters.

Hubert Joly, fostul lider al companiei Carlson a fost numit la conducerea Best Buy la finalul lunii august, cu scopul de a coordonana un plan de redresare a companiei, prin care sa se apere de concurenta Amazon.com si Wal-Mart Stores.

Venirea sa a incheiat mai multe luni de incertitudine asupra celui mai mare retailer de electronice din lume, dupa plecarea intempestiva a fostului CEO, Brian Dunn, in luna aprilie.

Best Buy: profit in scadere

Actiunile retailerului american Best Buy sunt in scadere, dupa ce profitul raportat pentru trimestrul al doilea a fost sub asteptarile analistilor.

Profitul Best Buy a scazut in trimestrul al doilea cu 91%, la 12 milioane de dolari, de la 128 milioane de dolari in urma cu un an. Profitul pe actiune, de 20 de centi, a fost cu mult sub asteptarile analistilor, de 31 de centi.

Veniturile s-au redus cu 3%, la 10,55 miliarde de dolari, in timp ce analistii se asteptau la 10,65 miliarde de dolari.

Compania nu a oferit estimari detaliate referitoare la profitul din 2013.

#vanzare actiuni Best Buy, #CEO Best Buy, #Hubert Joly Best Buy, #profit Best Buy , #Electronice