Sony iti propune o alternativa la DSLR pentru calatorii si casual photo

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 00:00
2716 citiri
Sony iti propune o alternativa la DSLR pentru calatorii si casual photo

Sony a lansat recent Cyber-shot DSC-RX100, prima camera compacta din lume cu senzor de 20,2 megapixeli, care ar putea sa te convinga sa renunti la DSLR-ul tau. Ai toata calitatea intr-un corp compact, conceput special pentru calatoriile tale.

"Se adreseaza unui public avizat, pe segmentul premium, care stie ce inseamna fotografie, posibil care foloseste deja un DSLR sau un SLT avansat, dar care vrea un aparat care sa ii ofere aceeasi calitate a imaginii intr-un body compact pentru calatorii si casual photo", au declarat pentru Business24 oficialii companiei.

Acestia spun ca noua camera poate fi si al doilea aparat pentru consumatori.

"Senzorul, alaturi de procesorul de imagine si obiectivul, este un element decisiv in decizia de cumparare a aparatului".

RX100 este dotata cu primul senzor Exmor CMOS de tip 1.0 din lume, cu o rezolutie efectiva de 20,2 megapixeli.

Senzorul creat de Sony are o suprafata de aproape patru ori mai mare decat senzorul obisnuit de tip 1/2.3 specific camerelor "point-and-shoot". Datorita dimensiunii sporite a senzorului, RX100 surprinde mult mai multa lumina decat modelele compacte traditionale, ceea ce asigura imagini detaliate si inregistrari Full HD cu zgomot redus.

Camera este dotata cu un obiectiv luminos Carl Zeiss Vario-Sonnar T*, cu zoom optic de 3,6x. Spre deosebire de compactele obisnuite, RX100 permite o deschidere a diafragmei pana la F1.8, complementara caracteristicilor senzorului de imagine.

Ca si in cazul aparatelor DSLR, obiectivul are o diafragma circulara cu sapte lame. Acest lucru face posibila fotografierea cu efect "bokeh", prin focalizarea subiectului pe un fundal neclar. Obiectivul AA (Advanced Aspherical) este foarte compact, fara a afecta performanta optica si rezolutia.

Sensibilitatea ISO este extinsa pana la 25600, ceea ce permite captarea unor imagini exceptionale, chiar si in conditii de iluminare scazuta.

In ceea ce priveste fotografierea in rafala, RX100 are o performanta de pana la 10 cadre pe secunda la rezolutie maxima cu autofocalizare la 0,13 secunde.

Optiunile de fotografie artistica se realizeaza usor, alegand unul dintre cele sase stiluri creative care sa se potriveasca perfect cu scena fotografiata. Modul Picture Effects ofera o serie de efecte proprii ce pot fi previzualizate pe ecranul LCD, printre acestea numarandu-se Toy Camera, Partial Colour, Pop Colour, HDR Painting, Miniature, Illustration, Watercolour si altele (Nota: vizualizarea in timp real nu este disponibila pentru toate setarile modului Picture Effects).

Functia Auto Portrait Framing care se regaseste si la camerele cu montura A si E faciliteaza realizarea unor fotografii "cu personalitate", ale prietenilor si familiei. Cyber-shot seteaza toate optiunile, detecteaza fata subiectului, realizeaza "crop" pentru poze relevante fara a afecta calitatea imaginii.

Conceputa special pentru camera foto DSC-RX100, bateria reincarcabila NP-BX1 de tip X beneficiaza de un design slim si are un consum redus de energie. Bateria are o autonomie de pana la 330 de imagini sau 80 de minute de inregistrare video AVCHD pentru fiecare incarcare. Tot pentru aceasta camera a fost realizata si geanta cu aspect din piele si cureaua pentru umar. Geanta ofera protectie camerei, dar in acelasi timp permite o deschidere facila pentru utilizarea din mers a acesteia.

Noua camera foto compacta Sony Cyber-shot RX100 este disponibila in Romania la un pret de 2.749 lei.

#Sony CyberShot, #camera foto Sony, #camera compacta Sony, #lansare aparat Sony , #Electronice