Varianta mai rentabila de achizitie de computere

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 13:30
1844 citiri
Varianta mai rentabila de achizitie de computere
Foto: jeshoots.com

In zilele noastre, tehnologia cunoaste o evolutie constanta. Traim in era tehnologiei si trebuie sa recunoastem asta - aproape in orice locuinta exista acum un computer, majoritatea joburilor implica si lucrul la computer, peste tot dam de computere.

Apare insa o problema uneori - tehnologiile de ultima ora in materie de computere sunt destul de costisitoare. Nu oricine isi permite upgrade-uri la computere mult mai performante, de ultima generatie.

Alternativa - mult mai rentabila - vine din achizitia de echipamente si solutii tehnologice computerizate in sistem second hand sau refurbished. Producatori cu renume realizeaza sisteme PC sau laptopuri in serie, echipamente care sunt achizitionate de companii pentru eficientizarea proceselor.

Dupa un timp, aceste calculatoare si laptopuri se uzeaza sau devin depasite si sunt inlocuite cu tehnica noua. Ajung astfel inapoi la producator, care le reconditioneaza sau le transmite mai departe spre reconditionare firmelor si magazinelor specializate.

Un astfel de caz este si cel al Diablos Computer, care ofera o gama variata de solutii IT, calculatoare second hand, refurbished si chiar noi, la preturi mult mai avantajoase decat cele de pe piata la ora actuala.

De ce ar alege cineva astfel de solutii? Chiar daca exista o conceptie formata gresit despre computerele second, precum ca acestea au un nivel calitativ redus si prezinta un risc mai mare de a se defecta, in realitate lucrurile nu stau chiar asa. Cazul computerelor si laptopurilor refurbished este edificator.

Odata returnate producatorului sau magazinelor din care au fost achizitionate initial, aceste echipamente sunt testate, verificate, uneori imbunatatite si apoi resigilate si repuse in vanzare.

Preturile sunt desigur mult mai mici, insa nu se face rabat de la calitate. Nu de fiecare data ceva ieftin inseamna si de proasta calitate, la fel ca si cazul unui obiect scump care nu este neaparat superior din punct de vedere calitativ.

Performantele si functionalitatea sunt garantate de teste si verificari intensive care sunt facute asupra tuturor calculatoarelor second hand sau refurbished ce urmeaza apoi a fi repuse in vanzare. Solutia este astfel evidenta: cei ce isi doresc un computer mai ieftin dar care sa aiba si performante mai ridicate pot sa caute cu incredere solutii in magazine specializate precum Diablos Computer.

Rentabilitatea achizitiei unui computer second hand sau refurbished mai este data si de un alt aspect. Unele magazine si companii sunt specializate si autorizate cu denumirea "Microsoft Registered Refurbisher".

Ce inseamna acest lucru? Cumparand un astfel de sistem PC, poti dobandi avantajul de a avea preinstalat si licentiat sistemul de operare pe acel computer, la un pret cu mult mai mic fata de costul real al unei licente noi. Singura conditie pentru a putea oferi acest avantaj este existenta stickerului care indica pe PC sau laptop ca sistemul de operare Windows a mai fost instalat acolo.

Ca o alternativa de achizitie, ca o varianta mult mai ieftina, dar fara a se face rabat de la calitate, calculatoarele second hand si refurbished oferite de Diablos Computer ofera oricui ocazia de a face o achizitie fara a ramane cu o gaura serioasa in buget.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#computere second hand, #sisteme refurbished, #calculatoare second hand , #Firme calculatoare