Tabletele mai ieftine castiga teren in detrimentul iPad

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 10:42
1985 citiri
Tabletele mai ieftine castiga teren in detrimentul iPad
Sursa:hitechanalogy.com

Tabletele mai mici si mai ieftine decat iPad incep sa castige popularitate in randul consumatorilor din SUA.

Recent, Kobo a anuntat noua tableta Kobo Vox, care costa 200 de dolari, exact cat costa si tableta Kindle Fire de la Amazon, care va fi pusa in vanzare din noiembrie.

De asemenea, tableta Nook Color, a celor de la The Barnes &Noble, costa 250 de dolari si este deja prezenta in rafturile magazinelor din SUA, informeaza CNN.

Toate aceste tablete folosesc sistemul de operare mobil Android si Wi-Fi, putand fi folosite nu numai la lectura de carti electronice, ci si pentru navigare pe internet sau diverse aplicatii. In plus, aceste tablete sunt mai ieftine, permitand accesul persoanelor cu venituri mai scazute la lumea digitala.

Piata de tablete inregistreaza o crestere rapida, iar dinamica acesteia se schimba rapid. Potrivit unui raport al Strategy Analytics, citat de CNN, cota de piata a tabletelor cu sistem Android a crescut in ultimul an de la 2% la 27% cota de piata, in timp ce cota de piata a tabletei iPad a scazut de la 96 la 67%.

Aceasta scadere a cotei de piata nu reflecta o scadere de popularitate a iPad ci mai degraba faptul ca in prezent consumatorii isi doresc produse mai mici si mai ieftine.

Dimensiunea este un aspect cheie in achizitionarea unei tablete, consumatorii dorind ca acestea sa incapa intr-o geanta sau un buzunar. De aceea, scaderea iPad se poate datora si faptului ca acesta masoara 7 si 10 inci, dublu fata de dimensiunea de baza a Kobo Vok, Nook Color sau Kindle Fire, care pot incapea cu usurinta in geanta.

Exista zvonuri care spun ca Apple ar putea introduce pe piata "iPad mini", tablete mai ieftine si de dimensiuni mai mici, insa nu exista nici o confirmare in acest sens de la reprezentantii Apple.

In afara de Kobo Vok, Nook Color si Kindle Fire exista o multime de alte tablet mici, cu sistem Android disponibile pe piata la un pret mult sub iPad.

Printre acestea, se numara tablet Samsung Galaxy Tab, cu un pret de 350 de dolari dar si Arnova, o tableta de dimensiuni mici cu sistem Android, care se comercializeaza la un pret de aproximativ de 100 de dolari in cadrul unui program pilot.

#tablete ieftine versus iPad, #tablete crestere rapida, #preturi tablete , #Hardware PC