CES 2012: Lenovo lanseaza primul televizor cu Android 4.0

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 18:38
2730 citiri
CES 2012: Lenovo lanseaza primul televizor cu Android 4.0

Pentru ca si-a propus sa nu stea degeata si sa lase Apple sa impuna regulile in piata TV, Lenovo a anuntat primul sau televizor, in cadrul Consumer Electronics Show (CES), cel mai mare targ de tehnologie din lume. Televizorul anuntat este si primul care functioneaza cu sistem de operare Android 4.0 "Ice Cream Sandwitch".

Televizorul se numeste Lenovo K91 Smart TV si va fi vandut initial doar in China. Este un semn ca si un producator de computere poate intra in business-ul TV, scrie VentureBeat.

Lenovo va crea propria interfata pentru acest televizor si nu va folosi Google TV. Oficialii Lenovo au numit interfata televizorului "Sandwich", deoarece este formata din trei piese de baza: video on demand, aplicatii si functionalitati standard TV.

K91 este, de asemenea, primul televizor care va functiona cu procesor dual-core Qualcomm de 1,5 GHz. Oficialii Lenovo au declarat ca televizorul va avea acces la mii de aplicatii din Android Market si Lenovo Store, dar nu este clar cum vor fi evidentiate aplicatiile dedicate pentru televizor.

Lenovo intentioneaza sa lanseze doua modele, de 42 inchi, respectiv de 50 inch, potrivit Gigaom. Televizor va avea, de asemenea, o camera web de cinci megapixeli, care va deschide un nou capitol in lumea video si in cadrul aplicatiilor dedicate recunoasterii faciale.

Televizorul va fi dotat inclusiv cu touchpad si microfon integrat.

#televizor cu android 4 0, #lansare lenovo , #Hardware TV